6.9 C
De Bilt

Woning aan het Smidspad in Zaandam gesloten voor zes maanden

Op vrijdag 3 maart van dit jaar is na een aanhouding een woning doorzocht aan het Smidspad in Zaandam. De politie vond in de woning onder andere hasj en een contant geldbedrag. Zowel de woning als de bijbehorende box zijn gesloten voor de duur van zes maanden.

In de woning werd destijds bijna 150 gram hasj gevonden. Daarnaast werden drie potjes met geconcentreerde hennep en 870 euro aan contant geld gevonden. In de box behorend bij de woning werd bijna 200 gram hennep gevonden, een sealapparaat en verpakkingsmateriaal. In 2021 heeft de politie een onderzoek gedaan naar verdachte die op dit adres staat ingeschreven en heeft deze op heterdaad deze aangehouden voor het dealen van verdovende middelen.

Pand uit drugscircuit halen

Zaanstad heeft een streng sluitingsbeleid in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Dat betekent dat niet alleen bedrijfspanden maar ook woningen worden gesloten waar drugs wordt aangetroffen. De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en brandgevaar, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen.

Sluiting woning vaak later vanwege doorlopen juridische procedures

Vaak volgt een sluiting pas later dan de datum van de geconstateerde (drugs)overlast. Dit komt omdat een gemeente diverse juridische procedures dient te doorlopen en de eigenaar kans op verweer moet bieden, voordat tot sluiting kan worden overgegaan. Alleen in geval van direct gevaar kan een burgemeester direct tot sluiting overgaan, zoals bij schietincidenten of het gebruik of vondst van explosieven. Ook deze noodsluitingen worden achteraf altijd juridisch getoetst.

Melding maken via de politie of Meld Misdaad Anoniem

Melding maken van (vermoedens) van een hennepkwekerij of drugshandel kan bij de politie (0900-8844). Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Anoniem melden kan ook via het online formulier: www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio