21.1 C
De Bilt

Voor woningen in lintbebouwing houdt Aalsmeer informatiebijeenkomst met energieadvies

In de lintbebouwing in Aalsmeer staan veel verschillende typen woningen. Die verscheidenheid vraagt om een maatwerkaanpak voor energieadvies. Daarom organiseert gemeente Aalsmeer, samen met adviesbureau Woningwaard, een informatiebijeenkomst over deze actie op donderdag 19 januari.

Tijdens de bijeenkomst geeft Woningwaard informatie over het energieadvies op maat voor woningen in de lintbebouwing. Zo wordt er uitgelegd wat een basis energiescan inhoudt en wat het nauwkeurig maatwerk EnergieBespaarAdvies is. Verder komt een aantal veel voorkomende maatregelen aan bod en is het uiteraard mogelijk om vragen te stellen. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door uw naam en adres te mailen naar aalsmeer@woningwaard.nl.

Lintbebouwingsgebieden

Afgelopen jaar vond het eerste deel van deze actie plaats in de lintbebouwingsgebieden in Kudelstaart en Aalsmeer-Oost. Nu is het de beurt aan de woningen in de lintbebouwing aan en rondom de Uiterweg, Oosteinderweg, Aalsmeerderweg en Hornweg.

Energiescan

Op de website aalsmeer.woningwaard.nl staat meer informatie over het energieadvies voor de lintbebouwing. Bewoners kunnen hier de energiescan van hun huis bekijken. Woningwaard heeft namelijk als eerste stap voor alle koopwoningen in het actiegebied een energiescan gemaakt. Deze is gemaakt op basis van openbaar beschikbare informatie over de woningen. De energiescan bevat een globaal advies met verduurzamingsmaatregelen en inschattingen van kosten en besparingen.

Voor bewoners die willen verduurzamen, is het verstandig een uitgebreid maatwerkadvies aan te vragen. Dit maatwerkadvies wordt gebaseerd op de bouwtekeningen van de woning. Het levert een stappenplan op met maatregelen en een nauwkeurige inschatting van de kosten en opbrengsten. De gemeente Aalsmeer biedt de eerste 75 deelnemers een gratis maatwerk EnergieBespaarAdvies aan (ter waarde van € 180,-).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio