20.1 C
De Bilt

Workshop Cyberweerbaarheid voor zzp’ers en mkb-ondernemers 

Oostzaan – Op 13 mei wordt in het gemeentehuis van Oostzaan een gratis workshop Cyberweerbaarheid georganiseerd speciaal voor zzp’ers en mkb-ondernemers. De workshop verschilt met andere workshops, omdat de deelnemers tijdens de workshop worden geholpen bij het daadwerkelijk nemen van maatregelen om hun bedrijf cyberweerbaar te maken. De workshop wordt georganiseerd door PVO Noord-Holland in samenwerking met de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Oostzaan en start om 18.30 uur. Om deelnemers voldoende aandacht te kunnen geven is er plek voor maximaal 50 ondernemers.

In de workshop wordt specifiek de kleinere ondernemer en hun belevingswereld uitgelicht. Zij lopen bij uitstek risico om slachtoffer te worden, omdat onderzoek aantoont dat deze doelgroep enerzijds de risico’s van cybercrime te laag inschat en dat de doelgroep anderzijds vindt dat de noodzakelijke gedragsverandering te complex is. Tijdens de workshop wordt met concrete voorbeelden en acties toegewerkt naar een verandering van kennis, houding en gedrag.

Cyberweerbaarheid

“We worden overspoeld door gevallen van cybercrime die ondernemers machteloos laten. De kans dat je slachtoffer wordt, is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Daarom helpen we deelnemers bij de beveiliging van hun werkomgeving zodat ze stappen nemen in het verbeteren van cyberweerbaarheid”, aldus projectmanager cyberweerbaarheid Ellen Kleverlaan van PVO Noord-Holland.

Ze vervolgt: “De mens is in alle gevallen de zwakste schakel, maar gelukkig ook de belangrijkste oplossing. Deze workshop is anders dan andere workshops, omdat we de ondernemer geloof in eigen kunnen geven door al tijdens de workshop stappen te zetten om de cyberveiligheid op orde te brengen. Wat voor ondernemer je ook bent, en wat je achtergrond ook is, technisch of niet. Onze workshop is meer dan nuttig. Vergeet je zakelijke laptop, tablet of telefoon niet mee te nemen naar de workshop want we gaan gelijk aan de slag.”

Aanmelden voor de gratis workshop op 13 mei is verplicht en kan via de website van PVONH:
www.pvonh.nl/agenda/workshop-cyberweerbaarheid-oostzaan-130524

Wanneer: 13 mei 2024
Aanvang: 18:30 uur
Locatie: Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan
Let op: neem je zakelijke laptop, tablet en/of telefoon mee naar de workshop

Het programma op 13 mei duurt tot 20.30 uur en bestaat uit:

18.00 – 18:30 uur: Inloop en ontvangst
18.30 – 19.15: Aandacht voor gedrag in cyberveiligheid: waarom mensen het lastig vinden om in actie te komen

19.15 – 19.30: Pauze

19.30 – 20.30: Zelf aan de slag met je cyberveiligheid
20.30: Einde bijeenkomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio