17 C
De Bilt

WormerWonen heeft grote verduurzamingsplannen: nog eens 78 woningen gaan versneld van het gas af

WormerWonen heeft grote verduurzamingsplannen. Eerder dit jaar maakte de woningcorporatie bekend ruim 300 woningen ‘extra’ snel van het gas af te halen. Op donderdag 6 juli hebben de directeur John van Nimwegen en Ruud Meijns (M&O) formeel hun handtekening gezet op de aanneemovereenkomst voor het eerste deelplan.

De Versnelling

De verduurzamingswerkzaamheden zijn gestart in de eengezinswoningen op het Ketelhuisterrein in Wormer. Om de woningen van het gas af te halen, krijgen alle woningen een warmtepomp voor verwarming en de bewoners gaan in de toekomst elektrisch koken op inductie. Ook worden er zonnepanelen aangelegd voor het opwekken van elektriciteit. 

Eind 2023 volgen de flats aan de Koningsvarenstraat en in 2024 de eengezinswoningen aan de Bickershorn en Slijckershorn. Tenslotte zijn in 2024/2025 de appartementen aan de Spatterstraat aan de beurt.

Inmiddels wordt binnen WormerWonen gesproken over de versnelde verduurzaming van nog eens 78 woningen. Het besluit daarover wordt in september genomen.

Directeur John van Nimwegen van WormerWonen is blij met de versnelde aanpak. ‘Doordat WormerWonen vroegtijdig met de voorbereidingen is begonnen, kunnen wij onze woningen versneld verduurzamen. Alle noodzakelijke voorbereidingen zijn getroffen: de aannemer gecontracteerd, de materialen besteld en de noodzakelijke elektriciteitsaansluitingen zijn ook al aangevraagd en in planning genomen. Door snel en doortastend optreden van onze medewerkers, adviseurs en aannemers kunnen wij een groot deel van onze huurders de komende jaren het comfort en de prijszekerheid van een gasloze woning bieden.’

Lagere woonlasten

Straks zijn de woningen niet meer afhankelijk van gas en veel energiezuiniger en dat geeft meer zekerheid over de verwarmingskosten. Bovendien wordt het grootste gedeelte van de elektriciteit voor de warmtepompen door eigen zonnepanelen opgewekt. De huurders zien de financiële voordelen van de verduurzaming zelf terug in de woonlasten en op de bankrekening. Dit is het beleid dat WormerWonen samen met de huurdersvereniging heeft uitgestippeld. Ze noemen het de woonlastenbenadering omdat voor het behoud van de betaalbaarheid niet alleen naar de huur, maar naar de totale woonlasten wordt gekeken. Op deze manier willen WormerWonen en ‘Huurders voor Huurders’ prettig wonen ook betaalbaar houden. Een win-win-win situatie dus.

Meer informatie

Meer informatie over het verduurzamingsproject De Versnelling vindt u op De Versnelling | Wormer Wonen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio