1.7 C
De Bilt

YouChoose: 3 talenten winnen masterclass

IJmond – De winactie van de campagne YouChoose heeft mooie winnaars opgeleverd. Een jonge rapper, een creatieve kunstenares in de dop en een flexibele freerunner hebben met hun talent een masterclass gewonnen. Zij deden mee aan de winactie en met filmpjes waarin ze hun skills laten zien overtuigden ze de jury van hun talent. Ze krijgen een masterclass ter waarde van 500, 250 en 100 euro om hun talent verder te ontwikkelen.

Campagne YouChoose

De campagne YouChoose: show skills not knives! van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Velsen  motiveert jongeren om wapenbezit te vermijden en zich te richten op hun talenten en skills. De campagne richt zich vooral op jongeren die een toekomst zonder drillrap, wapenbezit en criminaliteit voor zich zien. Het doel van de campagne is drieledig: jongeren ervan bewust maken dat het dragen van een wapen niet normaal is, docenten en ouders ervan bewust maken dat jongeren steeds vaker een wapen dragen of gebruiken en zorgen voor gedragsverandering onder jongeren.

Zyad

Nummer 1 is Zyad, een 15-jarige rapper uit Beverwijk, die laat horen dat hij veel talent heeft. Dit stimuleren we graag door hem als winnaar uit te roepen. In zijn rap komt het thema steekwapens terug. Dat vonden we heel tof. Daarmee laat hij zien dat hij creatief is. Wij geloven dat zijn nummer en zijn talent heel inspirerend kan zijn, omdat het veel jongeren aanspreekt. Door Zyad als winnaar uit te roepen hopen we hem te helpen om zijn talent verder te ontwikkelen. En dat hij andere jongeren inspireert om hun skill te showen!

Britt

Nummer 2 is Britt, pas 11 jaar, maar ze heeft een heel uniek talent. Deze Heemskerkse topper knapt stoeltjes op en maakt er kunstwerkjes van. Daarbij worden we blij van het enthousiasme in haar filmpje en laat ze het proces van opknappen van begin tot eind zien. Het hergebruik van iets ‘ouds’ is ook een leuk onderdeel van deze skill. Met de creativiteit van Britt en het plezier dat ze uitstraalt geloven we dat ze een inspiratie is voor anderen!

Anfernee

Nummer 3 is Anfernee, freerunner uit Beverwijk. Met zijn talent in freerunnen laat hij heel mooi zien dat de straat een plek kan zijn om je talent te uiten en geen plek is voor geweld. In het filmpje zie je zijn ontwikkeling, omdat je hem ziet vallen en opstaan. Verder vinden we het positieve groepsgevoel in het filmpje een mooie boodschap uitstralen en is zijn skill inspirerend voor anderen: je hoeft alleen maar naar buiten te stappen om met freerunnen aan de slag te gaan!

Daarnaast vonden we het  als jury belangrijk om winnaars te kiezen die laten zien een groot talent te hebben, maar ook nog veel potentie hebben om door te groeien. Dat is de reden dat we hen graag een steuntje in de rug willen geven met deze winactie, zodat ze hun talent verder kunnen ontwikkelen. We vinden het belangrijk om met YouChoose jongeren te inspireren met verschillende talenten en we geloven dat deze inzendingen dat doen!

Meer informatie over de campagne YouChoose: Instagram @YouChoose.IJmond en www.youchoose.nl/ijmond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio