14.4 C
De Bilt
vrijdag, 20 mei 2022

Zaanstad geeft horeca tot 2023 meer ruimte voor terrassen

Zaanstad – Zodra de regering groen licht geeft voor het openen van terrassen, kunnen Zaanse horecaondernemers hun terrassen weer verruimen. Dit blijft gelden tot begin 2023. Net als vorig jaar hoeven Zaanse ondernemers geen precariobelasting te betalen.

Horecasector heeft lucht nodig

Wethouder Economie Hans Krieger: “De horecasector heeft het ontzettend zwaar en dat gaat ons aan het hart. Met dit besluit wil het college de horecaondernemers meer zekerheid geven. Uiteraard pas als het kabinet daar groen licht voor geeft. De ruimere opzet van de terrassen maakt het ook mogelijk om bezoekers beter te spreiden over de stad.”

Coronaregels

Dit besluit hangt samen met de coronamaatregelen van de regering. Als de coronaregels veranderen, dan kan dit gevolgen hebben voor de terrassen. Bijvoorbeeld als de 1,5 meter afstand niet langer nodig is. Dan kan het zijn dat de verruimde terrassen eerder weggaan dan begin 2023.

Geen precariobelasting op terrassen

Eind mei 2020 besloot het college na uitgebreid overleg met de sector dat een terras met maximaal 50% uitgebreid mag worden, onder bepaalde voorwaarden. Ook kunnen ondernemers die nu geen terras hebben, een terras opzetten in de openbare ruimte. Daarnaast betalen de ondernemers in ieder geval in 2021 geen precariobelasting en mogen zij een uur eerder open.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio