12.5 C
De Bilt

Zaanstad sluit panden om woonfraude en criminaliteit aan te pakken 

Deze week zijn er op last van burgemeester Jan Hamming drie woningen gesloten in Zaanstad. Het doel van deze pandsluitingen is het aanpakken van woonfraude en criminaliteit, om de leefbaarheid en veiligheid in de wijken te vergroten.

Poelenburg, Zaandam

Op vrijdag 17 mei is een woning gesloten aan Poelenburg. Tijdens een controle werden in de woning drie sekswerkers aangetroffen en werd bedrijfsmatige prostitutie geconstateerd, terwijl hier geen vergunning voor was verleend. Dit is verboden. De sluiting geldt voor een termijn van drie maanden.

Barndegat, Zaandam

Op vrijdag 17 mei is een bedrijfspand gesloten aan Barndegat in Zaandam. De controle werd gedaan door de politie in samenwerking met de Douane naar aanleiding van een eerdere verdachte situatie. In het pand lagen een magazijn van een vuurwapen met munitie en ongeveer 500 gram softdrugs. De politie heeft twee personen aangehouden, het pand is door de gemeente gesloten voor een periode van zes maanden.

Pandsluiting Molenmakersstraat, Zaandam
Pandsluiting Molenmakersstraat, Zaandam – Foto: gemeente Zaanstad

Molenmakersstraat, Zaandam

Op maandag 20 mei vond een controle in een woning plaats naar aanleiding van een eerdere bedreiging. In de woning zijn drie airsoftwapens, softdrugs en vermoedelijk harddrugs aangetroffen. Een persoon is aangehouden. De woning is voor drie maanden gesloten.

Controles en melden zijn belangrijk in Zaanstad

Criminaliteit, ondermijning en misbruik van panden tast de leefbaarheid en veiligheid aan. Zaanstad treedt daar samen met politie en andere partners tegen op. De focus ligt op het tegengaan van drugshandel, illegale arbeid, woonfraude en witwassen. Ook voert de gemeente samen met woningcorporaties Parteon, Rochdale en ZVH de campagne ‘Eerlijk Wonen’, waarin het belang wordt onderstreept om verdachte situaties en vermoedens van oneerlijk woninggebruik te melden. Want woningen zijn om in te wonen, voor mensen die ze nodig hebben.

Op www.zaanstad.nl/woonfraude staan allerlei voorbeelden van signalen waarop gelet kan worden en waar gemeld kan worden. Melding maken kan bij de politie (0900-8844). Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar via 0800-7000 of via het online formulier: www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio