Zaanstad sluit convenant ‘Woonoverlast en Zorg Zaanstad’

Zaanstad Woonoverlast van buurtbewoners kan de leefbaarheid en het woonplezier in een wijk behoorlijk onder druk zetten. Denk aan geluidsoverlast, vervuiling, verloederde panden of tuinen. Zaanstad sluit daarom het convenant ‘Woonoverlast en Zorg Zaanstad’, met partijen die werken aan het voorkomen van overlast, het leefbaar maken van buurten en bieden van zorg voor wie dit nodig heeft.

Woonoverlast en zorg

Met het convenant slaat de gemeente de handen ineen met de GGD, GGZ, Politie, Zorg en Veiligheidshuis, Leviaan, het Leger des Heils, Odion, Beterburen en woningcorporaties Eigen Haard, Parteon, Rochdale, WormerWonen en ZVH.

Wethouder Songül Mutluer: “Als er sprake is van woonoverlast kan dat behoorlijk drukken op het woonplezier. Vaak komen buren er onderling uit, soms is het een signaal dat iemand professionele zorg nodig heeft. Dan is het belangrijk dat de juiste partijen worden ingelicht en onderling informatie kan worden uitgewisseld. En precies daarvoor is dit convenant, met heldere werkafspraken en een logische rolverdeling. Waardoor we elkaar beter weten te vinden na een melding en sneller kunnen schakelen om tot een oplossing te komen. Iedereen heeft baat bij een leefbare buurt waar mensen met plezier kunnen wonen.”

Centraal aanspreekpunt

Met het convenant komt er meer regie op de aanpak van woonoverlast. Bij de gemeente Zaanstad is een kwartiermaker aangesteld om ervoor te zorgen dat de afspraken in de praktijk worden gebracht en de aangesloten partijen op de juiste manier te verbinden. Inwoners die te maken hebben met woonoverlast en er onderling niet uitkomen, kunnen terecht bij de aangesloten partij ‘Beterburen’ op www.beterburen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img