17.4 C
De Bilt

Zonnebrandpaal geplaatst op Heemskerkse strand

Veel mensen genieten in Heemskerk op het strand van de zon. Naast genot, brengt de zon ook gevaren met zich mee. Om het gebruik van zonnebrand aan te moedigen, heeft gemeente Heemskerk een zonnebrandpaal geplaatst bij de strandopgang.

Vanaf nu kunnen bezoekers van het Heemskerkse strand gratis biologisch afbreekbare zonnebrand met factor 30 gebruiken. De slimme paal werkt op zonne-energie en geeft weersinformatie zoals temperatuur en UV-index. Op basis van de UV-index toont de paal een smeeradvies. Vanaf UV-index 3 is insmeren belangrijk. Na 25 minuten kan een onbeschermde huid namelijk al rood kleuren. In Nederland is dit vaak het geval van april tot en met september.

Veilig genieten dankzij zonnebrandpaal

Wethouder Aad Schoorl nam de zonnebrandpaal vrijdag als eerste in gebruik. “Het is belangrijk dat mensen zich goed insmeren tegen de zon, om het risico op huidkanker kleiner te maken. Heb je je niet ingesmeerd of ben je de zonnebrand vergeten? Dan kun je zonnebrand uit de paal gebruiken. We willen graag dat iedereen veilig kan blijven genieten van het lekkere weer en ons mooie strand.”

Kleiner risico op huidkanker

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland en het aantal gevallen blijft toenemen. Door regelmatig te smeren met zonnebrandcrème en de huid te bedekken met kleding of een parasol, wordt het risico op huidkanker kleiner. Het bedrijf achter de zonnebrandpalen, Sundo, onderzoekt het gebruik van de paal en zorgt voor het bijvullen. De paal is vandalisme-proof en voorzien van een antimisbruik systeem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio