14.8 C
De Bilt

Zonnepanelen samen delen: informatieavond van DUEC

Uitgeest – Hebt u er weleens aan gedacht zelf zonnepanelen aan te schaffen? U kunt dat individueel doen, maar ook samen met anderen. Een gezamenlijke inkoop is veel voordeliger. Of ligt uw dak te veel in de schaduw? In dat geval kunt u ook gebruik maken van zonnepanelen op een ander dak, bijvoorbeeld dat van bedrijven. Het bespaart u geld en u draagt bij aan een duurzaam Uitgeest.

DUEC

Dat is waar DUEC (Duurzaam Uitgeest Energie Coöperatie) zich belangeloos sterk voor wil maken. In de toekomst moet immers iedereen los gekoppeld worden van het aardgas, en het streven is Uitgeest schoon en groen te houden. Om die reden wordt er opnieuw een bewonersavond georganiseerd voor en door bewoners. Hier wordt u geïnformeerd over wat DUEC voor u als Uitgeester kan betekenen.

Twee nieuwe projecten

U krijgt informatie over de start van twee nieuwe projecten voor Uitgeesters: eigen stroom via zonnepanelen op het bedrijventerrein (Zon op Uitgeest) en collectieve inkoop van zonnepanelen. Daarnaast zal er een voorbeeld worden gepresenteerd van een volledig duurzaam gerenoveerd huis en vertelt een Uitgeester over een warmteproject in de Langebuurt. Wethouder Jelle Brouwer geeft een presentatie met de titel “Klimaatverandering; samen aan de slag”. In de pauze is er gelegenheid tot het uitwisselen van kennis en ervaringen.

Kortom: doe uw voordeel met deze informatie en kom naar de bewonersavond op dinsdag 9 oktober om 20.00 uur in De Zwaan. Vanaf 19.30 uur staat de koffie en thee klaar. Meer informatie op de website www.duec.nl. Opgeven is gewenst maar niet verplicht. U bent van harte welkom!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio