10.2 C
De Bilt

Zwanenburgbaan week buiten gebruik voor jaarlijks regulier baanonderhoud

Van maandag 26 september tot en met zondag 2 oktober zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de Zwanenburgbaan. Tijdens het baanonderhoud is de start- en landingsbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. In deze periode kan de Buitenveldertbaan meer in gebruik zijn als tweede baan. Ook kan de Schiphol-Oostbaan vaker in gebruik zijn als tweede landingsbaan. Een klein deel van de vluchten wordt verplaatst naar de Kaagbaan.

Zwanenburgbaan

Aan start- en landingsbanen wordt jaarlijks regulier onderhoud uitgevoerd, zodat deze in goede conditie zijn en blijven. Er worden aan de Zwanenburgbaan herstellende werkzaamheden aan het asfalt en markeringen uitgevoerd. De bekabeling en elektra worden gecontroleerd, lampen schoongemaakt of vervangen en omliggende grasvelden worden gemaaid. Het hemelwaterafvoer systeem wordt gecheckt, doorgespoeld en waar nodig gerepareerd. Daarnaast worden er voorbereidende werkzaamheden voor het groot onderhoud dat in 2023 gepland staat uitgevoerd, zoals vooronderzoeken en metingen. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans.

Bewoners met vragen

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer en baangebruik tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS. BAS geeft op hun website uitleg over het actuele baangebruik en operationele bijzonderheden en is het informatie- en meldingencentrum over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol. Dit kan 7 dagen per week (09.00-17.00 uur) via telefoonnummer 020-6015555 of door het raadplegen van de website.

Op de websites van BAS en Schiphol wordt wekelijks informatie gepubliceerd over het vliegverkeer op Schiphol. Dit geeft omwonenden inzicht in de ontwikkeling van het vliegverkeer. Omwonenden van Schiphol hebben met de app Notifly bovendien altijd real-time inzicht in het actuele en verwachte vliegverkeer op hun locatie. Schiphol houdt omwonenden via een nieuwsbrief op de hoogte van relevante ontwikkelingen rond het vliegverkeer op Schiphol. Iedereen kan zich aanmelden voor de burennieuwsbrief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio