6.4 C
De Bilt

Zwanenburgbaan opnieuw meermaals buiten gebruik door werkzaamheden

Amsterdam – Schiphol voert van tussen maandagmorgen 17 augustus tot vrijdagavond 28 augustus worden aansluitend werkzaamheden aan de start- en landingsbaan uitgevoerd. In deze periodes is de Zwanenburgbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. Er worden werkzaamheden uitgevoerd aan de bekabeling van alle verlichting in de start- en landingsbaan.

Aangepast gebruik Zwanenburgbaan

Door het lage aantal vliegbewegingen is de Zwanenburgbaan in de afgelopen maanden weinig ingezet. In de eerste twee weken van juli ging het om 3 tot 6% van de vliegbewegingen, gemiddeld 10 tot 20 vluchten per dag. Om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken, is gekozen om deze werkzaamheden vervroegd uit te voeren. Tijdens het onderhoud is de kans aanwezig dat de Buitenveldertbaan en Aalsmeerbaan vaker worden ingezet.

In principe twee banen beschikbaar

Welke start- en landingsbanen op Schiphol worden ingezet, hangt onder andere af van de beschikbaarheid van banen, de weersomstandigheden en de milieuregels voor baangebruik. Er zijn in principe altijd twee banen in gebruik: een voor het vertrekkende verkeer en een voor het aankomende verkeer. De Polderbaan en Kaagbaan worden bij voorkeur zoveel mogelijk ingezet, omdat de aan- en uitvliegroutes relatief gezien minder geluidshinder veroorzaken dan van de andere banen, zoals de Zwanenburgbaan.

Piekmomenten

Het kan voorkomen dat er op piekmomenten een tweede start- of landingsbaan nodig is. Op deze piekmomenten, of wanneer de Polderbaan of Kaagbaan niet inzetbaar zijn vanwege weersomstandigheden, worden de andere start- en landingsbanen ingezet.

Bewonersaanspreekpunt Schiphol

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS. Dat is het informatie- en klachtencentrum over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol. Dit kan via telefoonnummer 020-6015555 of het raadplegen van de website.

Factsheet heropstart vliegverkeer

Op de website wordt momenteel wekelijks een factsheet gepubliceerd over de heropstart van het vliegverkeer op Schiphol. Dit document geeft omwonenden inzicht in een gedetailleerde voorspelling van het vliegverkeer de komende week en wordt er teruggekeken naar het vliegverkeer van de voorgaande week. Schiphol houdt omwonenden via een nieuwsbrief op de hoogte van het effect in de regio van het toenemende vliegverkeer. Iedereen kan zich aanmelden voor de burennieuwsbrief.

Bron: Schiphol

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio