17.2 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Zwembad Het Zwet klaar voor zwemlessen en banenzwemmen

Wormer – Dinsdag 27 april opent Zwembad Het Zwet in Wormer weer haar deuren. Velen hebben uitgekeken om weer een duik te kunnen nemen in het buitenwater van het bad. De medewerkers van Zwembad Het Zwet hebben de afgelopen weken hard gewerkt; schoonmaken, baden vullen, op temperatuur krijgen van het water, onderhoud aan techniek… zodat ze de bezoekers kunnen ontvangen en iedereen weer lekker kan komen zwemmen. Voorlopig gaat het zwembad alleen open voor banenzwemmen en voor zwemlessen (A, B en C lessen) voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.

Blij met opening zwembad

Wethouder Kees van Waaijen: “Ik ben echt zo blij dat we deze geplande opening gewoon door kunnen laten gaan. ‘Gewoon’ is in dit geval nog wel met de nodige veiligheidsmaatregelen maar het is een stap vooruit. Heel fijn voor de ondernemer, medewerkers en zwemliefhebbers. Zwemmen helpt ook mee voor onze gezondheid, in het bad kan ieder op een veilige manier bewegen. Ik wens iedereen een heel mooi zwemseizoen.”

Twee stappen

De inzet is om het bad in twee stappen open te stellen. Bij de eerste stap is alleen banenzwemmen en het volgen van zwemlessen A, B en C mogelijk. Op Koningsdag dinsdag 27 april, vanaf 09.00 – 12.00 uur kunnen de liefhebbers voor het eerst weer banenzwemmen. Belangrijk is dat zwemmers reserveren via de website van het zwembad (dit geldt ook voor abonnementhouders).

Zodra de coronamaatregelen het toestaan volgt stap twee, de openstelling voor recreatief zwemmen, we starten met een beperkt aantal zwemmers (300 in het begin). Het reserveren is ook hier verplicht. Voor informatie over banen- en recreatief zwemmen, houdt de website www.zwembadhetzwet.nl in de gaten.

De belangrijkste maatregelen voor nu:

  • De maatregel ‘Vermijd drukte’ is nog steeds van kracht, er is een maximum aan zwemmers.
  • Er wordt gestart met banenzwemmen en zwemlessen A, B en C, voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.
  • Tijdens het banenzwemmen geldt, maximaal 7 zwemmers per baan.
  • Banenzwemmen voor abonnementhouders van 07.00 – 10.00 uur en van 17.30 – 19.30 uur.
  • Banenzwemmen voor niet abonnementhouders kan op maandag t/m vrijdag van 07.00 – 10.00 uur en van 17.30 – 19.30 uur (mits beschikbaar) en in het weekend 10.00 – 12.00 uur.
  • Voor banenzwemmen altijd vooraf reserveren en betalen via de website van het zwembad.
  • Alle actuele informatie is te vinden op www.zwembadhetzwet.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio