6.9 C
De Bilt

12-jarige Ralph Wessels ontvangt oorkonde voor heldendaad!

Renkum – Donderdagochtend heeft Ralph Wessels een oorkonde en cheque ontvangen uit handen van burgemeester Agnes Schaap van Renkum. Ralph Wessels is voorgedragen door Paul Haffmans, Ralph redde zijn leven in april dit jaar. De heer Haffmans werd getroffen door een hartinfarct en Ralph, nog maar twaalf jaar oud, heeft hem succesvol gereanimeerd.

12-jarige Ralph Wessels start zelf reanimatie. Echte held!

Op vrijdagmiddag 2 april reed Paul Haffmans zoals gebruikelijk met zijn vrachtwagen van Heteren via De Klomp naar Hoogeveen. In de Klomp moest hij bij een bedrijf pallets met kip en gevogelte laden voor een klant in Hoogeveen. Meestal rijdt hij deze route alleen, maar juist op deze avond reed Ralph Wessels, de twaalfjarige zoon van een collega, met hem mee. Er was op dat moment niemand meer aanwezig bij het bedrijf, dit gebeurt vaker. Na het in- en uitladen van pallets werd de heer Haffmans in de trailer, volledig uit het niets, getroffen door een hartinfarct.

Direct hulp bieden en 112 bellen

Ralph zag het gebeuren en reageerde direct, zonder enige twijfel. Hij zag Paul vallen en constateerde dat de chauffeur zichzelf niet op kon vangen in die val. Direct legde hij de chauffeur op de zij zodat hij niet in zijn tong zou stikken. Daarna belde Ralph 112 en begon, onder begeleiding van de centralisten van de meldkamer, aan de reanimatie. Totdat de verdere andere hulpverleners, die massaal ter plaatse kwamen, het van hem overnamen. Pas daarna belde Ralph zijn ouders om te vertellen wat er was gebeurd.

De heer Haffmans is nog aan het herstellen en maakt het goed. Stichting Carnegie Heldenfonds heeft gezorgd voor de oorkonde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio