13.3 C
De Bilt

36 sollicitanten voor het ambt van burgemeester van gemeente Heumen

Heumen – Voor de burgemeestersvacature in de gemeente Heumen hebben zich 36 sollicitanten gemeld bij John Berends, de commissaris van de Koning in de provincie Gelderland.

Gebruikelijke kandidaten, maar ook uit andere disciplines

Onder de gegadigden bevinden zich: 4 (oud-)burgemeesters, 19 (oud-)wethouders, 1 (oud‑)gedeputeerde en 9 (oud-)volksvertegenwoordigers (rijk, provincie, gemeente). De overige kandidaten zijn afkomstig uit diverse disciplines, zoals de overheid of de sector dienstverlening. De leeftijd van de kandidaten varieert van 36 tot 64 jaar. Er zijn 14 vrouwelijke kandidaten.

Commissaris van de Koning begint na zomerreces gesprekken sollicitanten

Na het zomerreces zal John Berends gesprekken voeren met een aantal sollicitanten. Vervolgens bespreekt hij alle sollicitanten met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van onze gemeente. Gezamenlijk stellen zij de selectie van kandidaten samen waarmee de vertrouwenscommissie de procedure vervolgt.

Vertrouwenscommissie nieuwe burgemeester

De vertrouwenscommissie geeft een advies aan de gemeenteraad. Die stelt vervolgens de aanbeveling voor een nieuwe burgemeester vast. De aanbeveling wordt, met een advies van de commissaris van de Koning, aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aangeboden. Deze aanbeveling voor een nieuwe burgemeester zal naar verwachting in de tweede helft van oktober in de gemeenteraad worden vastgesteld. De commissaris van de Koning treedt in deze procedure op als rijksheer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio