Berg en Dal: 430 meter archiefstukken naar Regionaal Archief Nijmegen

Berg en Dal – Op 6, 7 en 8 december verhuist 430 meter archiefstukken van de gemeente Berg en Dal naar het Regionaal Archief in Nijmegen (RAN). Vanmiddag hebben burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal en burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen hun handtekening gezet onder het contract. De gemeente Berg en Dal draagt hiermee het beheer en de dienstverlening van haar historische archieven over aan het RAN.

Archiefstukken tot 2001

Het gaat om stukken tot het jaar 2001. Archiefstukken van 2001 tot heden blijven in het gemeentehuis in Groesbeek.

Meer mogelijkheden

De gemeente Berg en Dal heeft het beheer van de archiefstukken overgedragen omdat het archief in het gemeentehuis in Groesbeek vol raakt. Daarnaast is het zelf beheren van de archieven duur en tijdrovend. Door nieuwe wetgeving op het gebied van archiefbeheer kunnen kleinere gemeenten zoals de gemeente Berg en Dal niet meer volledig aan de regels voldoen.

Burgemeester Hubert Bruls – Foto © Gemeente Nijmegen Sjoerd Gerritsen

In de nieuwe regels staat onder andere dat er een archivaris benoemd moet worden. Er worden ook hoge eisen gesteld aan een digitale archiefbewaarplaats. Daarnaast heeft het Regionaal Archief in Nijmegen betere mogelijkheden voor het ontvangen van bezoekers.

Opvragen archiefstukken

De archieven tot het jaar 2001 kunnen geïnteresseerden vanaf 14 december bekijken bij het Regionaal Archief Nijmegen. Het Regionaal Archief zit op de Mariënburg 27 in het centrum van Nijmegen. Alle informatie over het Regionaal Archief staat op www.regionaalarchiefnijmegen.nl. Archiefstukken vanaf het jaar 2001 staan nog in het gemeentehuis in Groesbeek. De Omgevingsdienst Rijk van Nijmegen (ODRN) beheert de omgevingsvergunningen, bouw- en milieudossiers. Meer informatie staat op www.odrn.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio