27.9 C
De Bilt

6 Finalisten bekend Innovatie Awards Nijmegen

De finalisten voor de Innovatie Awards zijn bekend in Nijmegen. Gelukkige groentes, FAIR Coffins, Trash’ure taarten, Stadsboom, MuZIEum en Orikami maken kans op de Innovatie Awards 2022. De gemeente Nijmegen kiest ieder jaar, met behulp van een jury, de meest innoverende organisaties van Nijmegen. De 2 winnaars ontvangen € 5.000,- om in hun eigen onderneming te investeren. Ook kan één van de finalisten de publieksprijs winnen van € 2.500,-. De prijzen worden op 4 oktober tijdens de Netwerk- en Inspiratiebijeenkomst uitgereikt.

Social Impact

Dit jaar draaien de Innovatie Awards om social impact, het hebben van een positieve impact op de samenleving met een product, dienst of manier van werken. Daarbij maakt de jury onderscheid tussen organisaties met meer en met minder dan 20 medewerkers. Met de Innovatie Awards hoopt de gemeente andere ondernemers te inspireren en te zorgen voor nog meer innovatie.

Finalisten

Categorie – minder dan 20 medewerkers:

Gelukkige Groentes: een pluktuin waar mensen gedurende het hele jaar groentes kunnen plukken. Stimuleert op deze manier gezond eten en een kortere voedselketen.

FAIR Coffins: maken duurzame uitvaartkisten. FAIR Coffins heeft bewust gekozen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten tijdens het productieproces om hen zo te voorzien van een plek in de maatschappij.

Trash’ure Taarten: maakt taarten van producten die anders worden weggegooid. Daarnaast bieden ze opleidingsplekken aan vluchtelingen en statushouders.

Categorie – 20 of meer medewerkers:

Stadsboom: maakt producten van lokale bomen. Daarnaast is Stadsboom een bijzonder leer-werkbedrijf dat jongeren uit alle lagen van de maatschappij kansen biedt om vakmanschap te leren.

MuZIEum: het enige museum in Nederland dat bezoekers laat ervaren wat het is om een visuele beperking te hebben.

Orikami: ontwikkelen digitale toepassingen waarmee mensen met chronische aandoeningen zoals MS op afstand hun gezondheid kunnen meten.

Jury Innovatie Awards

Wethouder John Brom, Diede van Overbeek (mede-eigenaar Studio Linksvoor, winnaar vorig jaar) en Florine Dams (Business coach Mercator Launch) vormen de jury. Zij bepalen welke ondernemer er wint. Tijdens het event kan er live gestemd worden op de publieksprijs.

Netwerk- en Inspiratiebijeenkomsten

De gemeente Nijmegen organiseert regelmatig Netwerk- en Inspiratiebijeenkomsten voor ondernemers en partners in de stad. Tijdens deze bijeenkomsten vertellen inspirerende ondernemers en andere sprekers over kansen voor de Nijmeegse economie. Geïnteresseerden die de uitnodigingen voor deze bijeenkomsten willen ontvangen, kunnen daarvoor een mail sturen naar kansvoornijmegen@nijmegen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio