18 C
De Bilt

Doortrekken A15 en verbreding A12 stap dichterbij, snelheid geboden

Het doortrekken van de A15 en de verbreding van de A12 is een stap dichterbij nu de Raad van State de stikstofberekening voor de aanleg van de A15 en verbreding A12 heeft goedgekeurd. ‘Goed dat er nu duidelijkheid is over de stikstofberekening. Maar ook jammer dat er nog geen uitspraak is over het volledige project. Deze regio wacht al zo lang en blijft nu weer achter in onzekerheid. We hopen dat er nu snel een besluit komt over het hele project. Zonder deze maatregelen slibt de regio nóg verder dicht en is de woondeal onhaalbaar’, aldus Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen.

Een opsteker voor de regio Arnhem-Nijmegen

‘We moeten écht door nu, afwachten kan niet langer meer’, aldus Bruls. ‘De verbreding van de A12 en het doortrekken van de A15 tussen Bemmel en de A12 zijn voorwaardelijk voor de 60.000 woningen die we in de regio moeten bouwen, zoals in de woondeal is afgesproken. Extra woningen leiden immers tot meer verkeer, terwijl de filedruk nu al hoger is dan ooit.”

Kaart toekomstig verkeersbeeld met doortrekking A15 en verbreding A12
Kaart toekomstig verkeersbeeld met doortrekking A15 en verbreding A12 – Beeld Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen

Vaart maken met de aanleg A15 en verbreding A12

Nermina Kundić, wethouder duurzame mobiliteit in Arnhem en bestuurlijk opdrachtgever Verbonden regio van de Groene Metropoolregio: ‘Het is belangrijk dat de A15 en verbreding van de A12 zo snel mogelijk gerealiseerd worden. We moeten vaart maken. Nu al is het zo dat er maar íets hoeft te gebeuren op de snelwegen hier in de regio en het verkeer loopt helemaal vast.

De A12 van de grens naar Arnhem staat op nummer 1 van de file top 10 in de ochtendspits. Door deze maatregelen blijft de regio goed bereikbaar. Dat is goed nieuws voor de inwoners, voor de bedrijven en voor het milieu.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio