0.6 C
De Bilt

Aan de slag voor Plakse Weide met het stedenbouwkundig plan en het bestemmingsplan

Op 5 juli 2022 heeft de gemeenteraad van Duiven ingestemd met het Ontwikkelplan Plakse Weide. Ontwikkelaars BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en KlaassenGroep zijn nu bezig met de uitwerking van een stedenbouwkundig plan en een bestemmingsplan voor Plakse Weide. De locatie Plakse Weide is een uitbreidingslocatie in Duiven voor ongeveer 300 woningen en ligt ten noorden van de Rijksweg en ten zuidoosten van de Vergertlaan.

Op Plakse Weide wil de gemeente Duiven samen met de ontwikkelaars een nieuwe woonwijk realiseren met veel ruimte voor betaalbare huur- en koopwoningen. De ontwikkelaars willen inwoners (zowel omwonenden als woningzoekenden) ook in deze fase graag informeren. Zij zijn benieuwd naar de reacties van inwoners en hun inbreng.

Bewonersavond op dinsdag 4 oktober

Ontwikkelaars BPD en KlaassenGroep organiseren op dinsdag 4 oktober vanaf 19.30 uur tot 21.00 uur een bewonersavond in Zaal Gieling in Groessen om inwoners te informeren over hoe het proces er vanaf nu uit ziet. Ook zullen de ontwerpers die bezig zijn met het vormgeven van het stedenbouwkundig plan een presentatie geven en inwoners hierover raadplegen. De gemeente zal ook aanwezig zijn bij de bijeenkomst. Inwoners kunnen tijdens deze avond vragen stellen en horen hoe zij hun reactie kunnen inbrengen.

Principebesluit Plakse Weide

In de raadsvergadering van dinsdag 5 juli 2022 heeft de gemeenteraad van Duiven ingestemd met een principebesluit voor het alternatieve Ontwikkelplan voor Plakse Weide. BPD en KlaassenGroep zijn zeer verheugd dat dit besluit is genomen: “Fijn dat de gemeente ons Ontwikkelplan onderschrijft en Plakse Weide heeft aangewezen als één van de locaties waarmee op korte termijn een bijdrage kan worden geleverd aan de woningbehoefte in Duiven. Nu kunnen we eindelijk door. We kijken er bijzonder naar uit om een fraai woon- en leefgebied aan Duiven toe te voegen.”

Informeren omwonenden en woningzoekenden

Bij het opstellen van het Ontwikkelplan Plakse Weide hebben de ontwikkelaars omwonenden en woningzoekenden betrokken. De ontwikkelaars blijven dit ook in het vervolg doen. Over het stedenbouwkundig plan en het inrichtingsplan openbare ruimte zullen de ontwikkelaars omwonenden en woningzoekenden informeren en raadplegen. Over het bestemmingsplan en de daarbij horende onderzoeken informeren de ontwikkelaars omwonenden en woningzoekenden. De bewonersavond op 4 oktober is hierin de eerste stap.

Onderzoeken bestemmingsplan

Ontwikkelaars BPD en KlaassenGroep doen alle onderzoeken doen die nodig zijn om een bestemmingsplan te kunnen laten vaststellen. De gemeente toetst vervolgens of deze onderzoeken goed en zorgvuldig zijn uitgevoerd door de ontwikkelaars. En of deze voldoen aan alle geldende wet- en regelgeving. De gemeente en de ontwikkelaars spannen zich in om het ontwerp bestemmingsplan in december ter inzage te leggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio