8.9 C
De Bilt
zondag, 29 mei 2022

Nieuw aanbiedstation 7Poort stap dichterbij

De handtekeningen zijn gezet voor de aankoop van de grond voor het nieuwe aanbiedstation in Zevenaar. Hiermee is de komst van dit station op BusinessPark 7Poort weer een stap dichterbij. Wethouder Nanne van Dellen was aanwezig namens de gemeente Zevenaar als verkopende partij en de wethouders Walter Gerritsen (Montferland) en Carla Koers (Zevenaar) als bestuurders van Reinigingsdienst De Liemers (RDL), dat het nieuwe station gaat beheren.

Unieke kavel en ontwerp

Alle drie de wethouders zijn het erover eens dat het een bijzonder aanbiedstation wordt. “Gezien de driehoekige kavel en daardoor het unieke ontwerp, is er nergens in Nederland zo’n station als deze”, aldus Nanne van Dellen. Wat het ontwerp ook bijzonder maakt, is een rotonde op het station met links de betaalde afvalstromen en rechts de gratis afvalstromen. Ook de strategische ligging in de buurt van de toekomstige nieuwe op-en afrit aan de A12, maakt het een zeer geschikte locatie.

Planning realisatie aanbiedstation

Beoogd is dat medio februari de aannemer bekend is, welke in het voorjaar start met de bouw. Als er tijdens de bouwperiode geen tegenslagen komen, kunnen de inwoners van gemeenten Zevenaar en Montferland rond de zomer terecht met hun afval bij het gloednieuwe aanbiedstation.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio