13.9 C
De Bilt

Één aannemer voor het onderhoud van wegen in West Betuwe

West-Betuwe – Gemeente West Betuwe gaat een bouwteam overeenkomst aan met Aannemingsmaatschappij Van Gelder B.V. voor het onderhoud van wegen. De duur van het contract is een jaar met de mogelijkheid om deze met drie keer een jaar te verlengen. Op 7 juli ondertekenden Harm van den Hoogenhoff, regiodirecteur van Van Gelder, en burgemeester Servaas Stoop van gemeente West Betuwe de overeenkomst. Jacoline Hartman, verantwoordelijk wethouder ruimtelijk beheer en realisatie en verkeer, gemeentesecretaris Philip Bosman en medewerkers van het bouwteam waren aanwezig bij dit feestelijke moment.

Wat is een bouwteam overeenkomst?

Een bouwteam wordt samengesteld uit personen van zowel de gemeente West Betuwe, Van Gelder als overige deskundigen. Het bouwteam komt samen tot een ontwerp, de engineering en de bouw van de deelprojecten. Het is dus niet meer zo dat de gemeente alleen samen met inwoners tot een ontwerp komt. Vanaf nu wordt voor asfaltonderhoud ook direct een aannemer, in dit geval van Gelder bij dit proces betrokken.

Ondertekening contract asfaltonderhoud4 – Philip Bosman – Servaas Stoop – Jacoline Hartman – Harm van den Hoogenhoff – het bouwteam. Foto: gemeente West-Betuwe

Wat is hier uniek aan?

De gemeente hoeft nu niet voor elk wegonderhoud een aanbesteding te starten. Dit scheelt veel tijd. En door de samenwerking bundelen we krachten. De gemeente bezit de gebiedskennis en de aannemer de technische kennis. Hierdoor wordt de efficiëntie verhoogd en de kosten verminderd. Ook zijn dezelfde partijen bij het proces betrokken en continu in gesprek met elkaar. Dit zorgt voor snelheid in het proces en tijdige communicatie.

De aannemer houdt inwoners op de hoogte van de werkzaamheden via de website www.aowb.nl. Deze website vullen zij bijvoorbeeld met informatie, weetje, projecten en enquêtes.

Niet openbare Europese aanbesteding

De gemeente heeft een niet openbare Europese aanbesteding uitgezet. Zo zijn ze in twee stappen tot een aannemer gekomen door een beste prijs/kwaliteit beoordeling. De eerste stap was een selectieprocedure met een aantal kwalificatie eisen zoals financiën, ervaring, kwaliteit, milieu, veiligheid en gezondheid. Vervolgens is met de geselecteerd aannemers (5 stuks) een EMVI/BPKV aanbestedingsprocedure gestart. Hierbij schreven de aannemers een plan van aanpak en waren er interviews met de projectverantwoordelijkheden. Uiteindelijk heeft Aannemingsmaatschappij Van Gelder B.V de aanbesteding gewonnen. De gemeente kijkt uit naar een mooie samenwerking!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio