13.8 C
De Bilt

Aanpassing busstation Grave om betere doorstroming busverkeer te krijgen

Het busstation Grave wordt aangepast. Dat is nodig om het busverkeer beter af te wikkelen. De aanpassing bestaat uit het verlengen van een van de busperrons en aanpassing van de halteplaatsen inclusief de daar naar toe lopende geleidelijnen. Daarmee krijgt de Lijn 568, de buurtbus Wijchen – Grave v.v. een eigen halte.

Eigen perron

Sinds maart 2021 rijdt er tussen Wijchen en Grave een buurtbus. Daarmee ging een lang gekoesterde wens voor een rechtstreekse openbaar-vervoervoorziening tussen beide kernen in vervulling!  De buurtbus Wijchen – Grave haltert ook op het centrale busstation in Grave, aan de Arnoud van Gelderweg, voor het voormalige gemeentehuis. De halteplaats van de buurtbus is nu gelegen helemaal aan het einde van het busperron, richting het noorden (Nijmegen).

Aan dit perron stoppen echter ook de grote lijnbussen, zoals de lijnen 9 en 99, vaak op hetzelfde moment om overstappen mogelijk te maken. Daarvoor blijkt het perron in de praktijk net iets te krap. Daar komt bij dat de lijnbussen in de toekomst 1 a 1,5 meter groter worden. Om aan dit probleem een einde te maken krijgt de buurtbus een eigen perron, aan de zuidzijde (richting Den Bosch). Daarvoor wordt aldaar aan het bestaande perron drie meter toegevoegd. Zie de bijgaande illustratie.

Werkzaamheden busstation

De werkzaamheden worden in de carnavalsvakantie uitgevoerd; van maandag 12 februari tot en met vrijdag 16 februari. Er wordt overdag gewerkt en niet in de avonden/nachten. Het busverkeer blijft volgens dienstregeling rijden.

Visueel gehandicapten

Van oudsher wonen er in Grave veel visueel gehandicapten. Het busstation is dan ook voorzien van blindengeleidelijnen. Tijdens de werkzaamheden zullen die lijnen gedeeltelijk onderbroken zijn. De werkzaamheden worden dan ook zo afgezet dat visueel gehandicapten geen gevaar lopen en zich toch kunnen oriënteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio