12.3 C
De Bilt
dinsdag, 24 mei 2022

Achtervolging van een gestolen voertuig in Arnhem

Arnhem – Afgelopen nacht werd de politie in Arnhem door de meldkamer verzocht uit te kijken naar een gestolen Mercedes Sprinter bus. Het kenteken van de bus was doorgeven en op diverse locaties werden politievoertuigen gepositioneerd. Dit zou uiteindelijk resulteren in een achtervolging.

Posities ingenomen

Eén van de politievoertuigen had positie ingenomen aan de A325. Al snel zag deze het voertuig rijden in de richting van Elst. Hier kreeg de auto een stopteken, welke hij in eerste instantie leek op te volgen door te stoppen. Op het moment dat agenten echter uit hun wagen stapten, reed het verdachte voertuig met hoge snelheid weg. Hierop ontstond een achtervolging.

Achtervolging naar Beneden-Leeuwen

De achtervolging ging verder over de A15 richting Rotterdam waar de verdachte meerdere malen hard remde en probeerde de agenten af te snijden. Bij Echteld werd de afslag genomen en via de N323 ging het in de richting van Beneden-Leeuwen. Hier reed de gestolen wagen een talud af en stopte. Vervolgens werd met hoge snelheid achteruit gereden en het politievoertuig geramd.

Verdachte aangehouden

De achtervolging ging verder door een woonwijk, waar de dader het voertuig achterliet in te Beneden-Leeuwen. Vervolgens is de verdachte gaan rennen, maar werd door een collega van de agenten van de Landelijke Eenheid gepakt en aangehouden.

Aangifte

Bij de achtervolging waren verschillende eenheden betrokken, waaronder Arnhem-Noord, Elst, Wageningen, Landelijke Eenheid, Zulu (helicopter) en de speurhond. Tegen de verdachte is door de agenten aangifte gedaan van poging doodslag door het opzettelijk inrijden op hun voertuig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio