17 C
De Bilt

Afsluiting fietspad Lathumsedijk onder A12 IJsselbruggen: 24 juli – 28 augustus 2023

In opdracht van Rijkswaterstaat verwijdert bouwcombinatie Savera IJsselbruggen de steigers boven het fietspad, dat onder de A12 IJsselbruggen in Westervoort loopt. Tevens worden inspectiepaden aan de brug geplaatst. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, is het fietspad op de Lathumsedijk/fietsknooppunt 90 afgesloten van maandag 24 juli 06.30 uur tot en met maandag 28 augustus 06.30 uur. Fietsers worden tijdens deze periode omgeleid via de Driegaardensestraat en Rivierweg.

Niet veilig op fietspad door werkzaamheden

De steigers boven het fietspad waren nodig in verband met de renovatie van de stalen A12 IJsselbruggen. Deze renovatie omvat voornamelijk laswerkzaamheden aan de onderkant van de bruggen. Vanaf 24 juli worden de steigers boven de fietsroute verwijderd, waarbij we tevens inspectiepaden aan de brug installeren.

Renovatie van de IJsselbruggen

De stalen A12 IJsselbruggen ten oosten van Arnhem zijn na 60 jaar toe aan renovatie en versterking. Eind 2022 zijn we gestart met de middelste stalen brug. De renovatie van de IJsselbruggen gebeurt op een vernieuwende manier. Samen met Savera IJsselbruggen maken we het ontwerp èn voeren het werk uit. Hierdoor verloopt de renovatie voorspelbaarder.

Meer informatie

Meer informatie over (verkeers-)maatregelen op en rond de A12 IJsselbruggen vindt u op www.rws.nl/A12IJsselbruggen.

2 REACTIES

  1. Op de borden alngs de weg word alleen aangegeven dat het afgesloten is. Niet tot wanneer.
    Ik denk dat fijne info was geweest. Misschien alsnog vermelden?
    Ook word de dijk veel gebruikt door voetgangers en/of hardlopers. Er word alleen gesproken over fietsers.

    • Zowel in de titel van dit bericht als in het artikel zelf staat de einddatum van 28 augustus aangegeven . Waarom Rijkswaterstaat dit niet op de borden vermeld is onbekend. Als voetgangers (of hardlopers) gebruik maken van datzelfde fietspad, al ook voor hen de afsluiting gelden. Er zijn geen speciale voorzieningen vermeld voor deze verkeersgroep door Rijkswaterstaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio