8.6 C
De Bilt

Afsluiting Weurtseweg onder de Oversteek in Nijmegen voor gemotoriseerd verkeer

Nijmegen – Vanaf 8 januari 2024 kan gemotoriseerd verkeer op de Weurtseweg, zoals auto’s, vrachtwagens en bussen, niet meer door de tunnel onder de brug de Oversteek (Viaduct, Generaal James Gavinsingel) rijden. Deze tunnel wordt dan afgesloten. Onder de tunnel kwamen regelmatig vrachtwagens vast te zitten, ondanks de waarschuwingsborden over de beperkte hoogte. De nieuwe route loopt via de Laan van Oost-Indië.

Weurtseweg

Deze straat is de afgelopen maanden al aangepast naar de nieuwe situatie. Deze straat is breder gemaakt en beter geschikt voor gemotoriseerd verkeer. De gemeente Nijmegen past de Weurtseweg aan naar een fietsstraat. Zo verbetert de fietsroute van en naar het station en de verbinding tussen Nijmegen en Beuningen. De werkzaamheden aan de weg starten in maart 2024.

Waarom veranderen de wegen in Nijmegen-West?

In Nijmegen-West wordt flink gebouwd, vooral in het Waalfront. Daar komen in totaal zo’n 2200 woningen. Ook verandert er veel rondom het station. Er komt een grote woontoren met parkeergarage en het station krijgt een nieuwe ingang aan de westzijde. Hierdoor wordt het drukker in dit gebied. Daarom passen we de wegen aan voor fietsers, het openbaar vervoer en automobilisten. Omdat de ruimte niet meegroeit, maken we het ook aantrekkelijker om op een andere manier te reizen dan met de eigen auto.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio