12.8 C
De Bilt

Aftrap Een groener Wijchen op zaterdag 13 mei

We hebben steeds vaker te maken met hoosbuien en met perioden van extreme hitte. De gemeente Wijchen gaat samen met inwoners aan de slag om de gemeente beter bestand te maken tegen de klimaatveranderingen. De gemeente trapt de campagne Een groener Wijchen af met een groenmarkt op zaterdag 13 mei in het centrum van Wijchen.

Inwoners kunnen zelf al heel veel doen in de eigen tuin of op het balkon. Het belangrijkste is om tegels te vervangen voor groen. Dat helpt om het water sneller de grond in te laten zakken. En het is ook verkoelend. Tegels houden warmte vast, terwijl bomen, planten of struiken juist verkoeling geven. Daarom kunnen inwoners op de groenmarkt een tegel inleveren in ruil voor een paar plantjes.

Groenmarkt 13 mei

De gemeente staat op zaterdag 13 mei van 10.00 tot 14.00 uur met verschillende kramen op de Markt. Naast plantjes, is er ook een grabbelton met mooie prijzen. En bezoekers kunnen kans maken op een regenton. De gemeente en Natuur Wijchen geven tips en informatie. Voor alle kinderen is er een groen cadeautje.

Acties in wijken en dorpen van Wijchen

De campagne loopt in ieder geval t/m 2025. In deze 3 jaar gaat de gemeente samen met inwoners in alle wijken en dorpen aan de slag. Op de website van de gemeente staat wanneer welke wijk of welk dorp aan de beurt is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio