22.4 C
De Bilt

Een afvalestafette voor kinderen georganiseerd door Incluzio Rheden tijdens Landelijke Opschoondag

Rheden – Meedoen aan een afvalestafette. Op zaterdag 18 maart 2023 is de 21e editie van de Landelijke Opschoondag, een initiatief waar ook Incluzio Rheden bij aansluit door op die dag met inwoners in verschillende dorpen straatafval te rapen. In aanloop naar deze dag organiseert team Jeugdwerk samen met de Kinderburgemeester van Rozendaal aanvullend een afvalestafette, waarbij kinderen in verschillende dorpen in de gemeenten Rheden en Rozendaal samen zwerfafval rapen en opruimen voor schonere buurten.

Hier worden wedstrijdelementen aan gekoppeld om de opbrengst zo groot mogelijk te maken. Zaterdags vindt de prijsuitreiking plaats op het bordes van gemeentehuis Rozendaal.

Dit is het tweede jaar waarin de jongerenwerkers van Incluzio Rheden een dergelijke aanloopactie organiseren. In 2022 deden zij dit voor het eerst en met succes. Ook dit jaar hopen zij veel kinderen te enthousiasmeren om mee te doen.

Afvalestafette

De Afvalestafette voor kinderen start op woensdag 15 maart en eindigt op zaterdag 18 maart. Uitgerust met afvalprikkers, afvalringen, vuilniszakken en hesjes, beschikbaar gesteld door de gemeente, gaan kinderen onder begeleiding van jongerenwerkers de wijken in. Middels een afvalbingo en wedstrijdelement voor de meeste kilo’s maken zij kans op leuke prijzen.

Het schema is als volgt:

  • Woensdag 15 maart: vanuit Dorpshuis Rheden, Meester B. van Leeuwenplein 3 Rheden, 14.00-16.00u
  • Donderdag 16 maart: vanuit De Paperclip, Eiberstraat 14 Velp, 15.30-17.00u
  • Vrijdag 17 maart: vanuit Inloophuis Dieren, 15.30-17.30u
  • Zaterdag 18 maart, Landelijke Opschoondag: vanuit Gemeentehuis Rozendaal, 10.00-12.00u

Na afloop wordt het verzamelde afval gewogen om te kijken wie die dag het meeste afval heeft geraapt. Er wordt afgesloten met een prijsuitreiking, drankje en wat lekkers. Kinderen die willen meedoen, kunnen op een dag naar keuze aansluiten. Aanmelding is niet nodig.

Initiatieven Landelijke Opschoondag: Rozendaal en Dieren

De laatste ronde van de Afvalestafette vindt plaats op zaterdag 18 maart, de Landelijke Opschoondag, in Rozendaal. Om 10.00u geven de Kinderburgemeester Lot Jager en burgemeester Ester Weststeijn de aftrap op het bordes van het gemeentehuis, waar om 12.00u de prijsuitreiking plaatsvindt.

Zwerfafval rapen in Dieren-West, Dieren Noord-Oost en Stenfert

Ook in Dieren wordt die dag afval geraapt met ondersteuning van Incluzio Rheden. Dorpscoach Mirjam Cuijpers gaat daar samen met inwoners, jong en oud, de straat op om deze wijken samen schoner en mooier te maken:

  • Van 9.30-12.00u in Dieren-West, verzamelen bij de Ontmoetingskerk
  • Van 10.00-11.30u in Dieren Noord-Oost, verzamelen bij de Drieschaar
  • Van 13.30-15.30u in Stenfert, verzamelen bij het Inloophuis

Meedoen? Kom ook!

Voor meer informatie neem je contact op met Mirjam Cuijpers, dorpscoach bij Incluzio Rheden: 026-3036303 of Mirjam.Cuijpers@incluzio.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio