15.8 C
De Bilt

Afvalinzameling West Maas en Waal

Gemeente west Maas en Waal – Avri biedt de gemeente West Maas en Waal de mogelijkheid een jaar uitstel te krijgen van het invoeren van het nieuwe afvalbeleid. De gemeenteraad beslist op 6 september of daar gebruikt van wordt gemaakt. Ondertussen gaat de gemeente samen met Avri door met de voorbereidingen en de inloopavonden.

Brief en inloopavonden

Wethouder Ton de Vree: “Onze inwoners krijgen deze week gewoon een brief in de bus van Avri over het nieuwe afvalsysteem. Daarin nodigen we ze uit voor een inloopavond op 4, 5, 12 of 13 september.

Oplossingen voor probleemsituaties

“Wij nemen de bezwaren tegen de plannen heel serieus” aldus De Vree. “We vinden het belangrijk om samen met Avri te kijken hoe we probleemsituaties met afvalinzameling zo goed mogelijk kunnen verhelpen. Denk bijvoorbeeld aan de zorgen over extra zwerfafval, dumpingen, mensen die moeilijk ter been zijn, inzamelen van incontinentiemateriaal en de verhoogde tarieven”.

Rondetafelgesprek en gemeenteraad

De Vree: “In het Rondetafelgesprek Ruimte op 21 augustus bespreken we dit belangrijke onderwerp.

De gemeenteraad neemt vervolgens 6 september een besluit over al dan niet uitstellen van het nieuwe beleid met een jaar. Uiteraard maken wij dan zo snel mogelijk bekend of  het nieuwe afvalbeleid 1 januari 2019 of 1 januari 2020 ingevoerd wordt”.

Consequenties uitstel

Het mogelijk uitstellen van het nieuwe afvalbeleid kost de gemeente ruim € 110.000. Verder moet de gemeente dan uiterlijk 1 juli 2019 een definitieve keuze maken voor de invoering per 1 januari 2020.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio