14.8 C
De Bilt

Amerikaanse 500-ponder gevonden voor Turmac Cultuurfabriek

Zevenaar – Op maandagochtend 22 november is een explosief op het voorterrein van de Turmac Cultuurfabriek aangetroffen. Het gaat om een Amerikaanse brandbom 500-ponder uit de Tweede Wereldoorlog.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) is ter plaatse om onderzoek te doen. Vanwege onderzoek was de Kerkstraat tijdelijk afgesloten. Uit veiligheidsredenen zijn alle bewoners van de Kerkstraat verzocht om binnen te blijven. De Turmac Cultuurfabriek is tijdelijk ontruimd geweest.

Werkzaamheden voorterrein Turmac Cultuurfabriek

Het explosief is vandaag ontdekt tijdens graafwerkzaamheden die plaatsvinden in het kader van de herinrichting van het voorterrein van de Turmac Cultuurfabriek (zie www.zevenaar.nl/projecten-zevenaar). De werkzaamheden zijn per direct stilgelegd.

Explosief. Foto gemeente Zevenaar

Amerikaanse vliegtuigbom

De Amerikaanse brandbom is op dit moment gestabiliseerd en daarmee is de situatie veilig. Er zijn maatregelen getroffen en de plek is afgezet om de veiligheid te borgen. De Turmac Cultuurfabriek is weer toegankelijk. De hoofdingang is tijdelijk niet toegankelijk. Bezoekers en werknemers kunnen gebruikmaken van de ingang aan de zijde van de woonwijk Enghuizen.

De gemeente en de EODD maken samen een plan om de bom te ontmantelen. Op dit moment is nog niet precies duidelijk op welke termijn dat gebeurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio