15.6 C
De Bilt

Arnhem centraal is zo lek als een mandje

Arnhem – Station Arnhem Centraal is zo lek als een rieten mandje. Misschien leuk gezegd van mijzelf, maar toch is het op Arnhem Centraal echt het geval. Op sommige plekken in en om het station lekt het water van alle kanten. En ik sta eronder!

Station Arnhem Centraal

Station Arnhem Centraal is het centrale spoorwegstation van Arnhem, de hoofdstad van de provincie Gelderland. Het was in 2016 met circa 40.000 in- en uitstappers van NS-treinen per dag (reizigers van andere spoorvervoerders niet meegerekend) in reizigersaantallen het 14e station van Nederland. Arnhem Centraal is het belangrijkste knooppunt van openbaar vervoer in Oost-Nederland en in het spoorwegverkeer met Düsseldorf (D), Utrecht, Zwolle, Nijmegen, Tiel en de Achterhoek. Bovendien is het een groot overstapknooppunt voor het stads- en streekvervoer in Gelderland. Het huidige stationsgebouw is het vierde station op die plaats. Dit gebouw, naar ontwerp van Ben van Berkel, is in 2015 opgeleverd.

Lekkage

Hoe komt die lekkage in en rondom het station? Het is toch een nieuw gebouw? We hebben het de gemeente willen vragen, maar die willen niet op deze kwestie ingaan op dit moment. Vooralsnog blijft het op sommige plekken een heerlijke, natte boel. Regenlaarsjes aan dus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio