9.4 C
De Bilt

Atrium Rijnstate voorzien van een enorme verlichte wereldbol

Van 8 december 2023 tot en met 11 januari 2024 hangt de aarde in het atrium van het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. Het gaat om het kunstwerk ‘Gaia’, gemaakt door Luke Jerram: een enorme verlichte wereldbol met een doorsnede van tien meter. Voor een zo realistisch mogelijk beeld, is ‘Gaia’ gemaakt op basis van foto’s van NASA.

Kunstwerk in atrium Rijnstate ‘verlicht de wereld’

Het kunstwerk is gemaakt om een gevoel te geven van de kwetsbaarheid van onze planeet. De kunstenaar, wiens werk ‘Museum of the Moon’ vorig jaar in het atrium hing, wil de aarde laten zien zoals zij te zien is vanuit de ruimte. Als een prachtige en waardevolle plek. Als een ecosysteem waar we dringend voor moeten zorgen – er is geen planeet B!

Meer waardering voor de natuur

Sinds de coronapandemie ziet Jerram meer waardering voor de natuur. Met ‘Gaia’ biedt hij bezoekers een nieuw perspectief op onze plek op deze planeet – een gevoel dat samenlevingen op aarde allemaal met elkaar verbonden zijn en dat we er samen voor verantwoordelijk zijn.

Niet voor niets geeft Rijnstate alle ruimte aan deze aarde. We hebben duurzaamheid hoog in ons vaandel staan. Een gezonde planeet draagt bij aan onze eigen gezondheid en aan ons welzijn. Zorgen voor de aarde is zorgen voor elkaar.

Het Rijnstate Vriendenfonds heeft een bijzondere kerstactie verbonden aan het kunstwerk Aarde. in het atrium. Benieuwd? Kijk op de website van het Rijnstate Vriendenfonds.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio