20.1 C
De Bilt

Prinses Beatrix aanwezig bij viering 160 jaar Koninklijk Tehuis Bronbeek

Prinses Beatrix der Nederlanden is vrijdagochtend 24 maart in Arnhem aanwezig bij de viering van het 160-jarig bestaan van Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek. Het gaat om een uitgesteld bezoek dat initieel op 24 februari zou plaatsvinden.

Beatrix in gesprek over Bronbeek

Prinses Beatrix woont een presentatie bij van de commandant van Bronbeek over het 160-jarig bestaan, over de bouw van de nieuwe vaste tentoonstelling van het museum en over de zorgverlening en ondersteuning van bewoners. In het woongedeelte van Bronbeek gaat Prinses Beatrix in gesprek met een bewoner over zijn ervaringen in voormalig Nederlands-Indië en over het verblijf in Bronbeek. Het bezoek wordt afgesloten met rondetafelgesprekken met vrijwilligers, medewerkers en bewoners van het tehuis.  

Bronbeek is een museum en kenniscentrum van het koloniaal-militair verleden van het Koninkrijk der Nederlanden. Hiernaast is het een tehuis voor veteranen van alle onderdelen van de Nederlandse krijgsmacht en van het voormalige Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL). Het tehuis heeft momenteel veertig bewoners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio