21.8 C
De Bilt

Bedrijven in Centerpoort Noord 2 in gemeente Duiven verder ontwikkeld

Het bedrijventerrein Centerpoort-Noord zal de komende jaren groeien met 10 hectare. Bij de keuze van welke bedrijven zich gaan vestigen is de kwaliteit zwaarwegend. Hierbij gaat het onder andere om duurzaamheid van de bedrijven en om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met de uitbreiding van Centerpoort-Noord richt de gemeente Duiven zich op gemengde bedrijvigheid, de maakindustrie en logistiek inclusief groothandel.

In 2022 heeft de gemeenteraad van Duiven ingestemd met deze uitbreiding. Nu wordt de volgende stap gezet door de bedrijven de mogelijkheid te bieden zich hiervoor in te schrijven. De verwachting is dat de bouw van bedrijfspanden eind 2024 zal starten. Maar voor het zover is wordt het omgevingsplan of bestemmingsplan opgesteld en vastgesteld door de gemeenteraad.

Centerpoort-Noord 2 toekomstbestendig

Burgemeester Huub Hieltjes is blij met de uitbreiding. “Centerpoort-Noord 2 wordt een toekomstbestendig en aantrekkelijk groen bedrijventerrein. Wij zetten hoog in op kwaliteit. In Duiven zijn op dit moment nagenoeg geen bedrijfskavels meer beschikbaar. Het ontwikkelen van dit bedrijventerrein is voor Duiven een belangrijk onderdeel van het economisch vestigingsbeleid.”

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in een bedrijfskavel kunnen zich inschrijven om in aanmerking te komen om zich te vestigen op Centerpoort-Noord 2. De inschrijving via TenderNed is geopend op 29 maart en sluit op 28 juni 2023.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio