Gemeente Berg en Dal biedt voedselbank ruimte voor moestuin

Berg en Dal – De voedselbank Groesbeek en omstreken wil zelf groenten verbouwen. Daarvoor was de organisatie op zoek naar een stuk grond van 2.000 vierkante meter. De gemeente Berg en Dal kocht onlangs een stuk grond aan de Cranenburgsestraat. Vandaag besloot de gemeente dat de voedselbank deze grond mag gebruiken voor de moestuin. De bank krijgt ook een bijdrage van € 5.000,- om de moestuin in te richten. De voedselbank Groesbeek en omstreken is actief in de gemeente Berg en Dal en de gemeente Heumen. Ze ondersteunen zo’n 120 gezinnen, waarvan 90 in de gemeente Berg en Dal.

Voorzitter Voedselbank

Wopke Veenstra, voorzitter van de organisatie: “Geweldig dat de gemeente, zo kort nadat we het verzoek hebben gedaan, al met dit stuk grond is gekomen dat helemaal aan onze behoefte voldoet”. Wethouder Irma van de Scheur is blij dat de gemeente de bank op deze manier een helpende hand kan bieden: “De voedselbank ondersteunt heel veel gezinnen in onze gemeente. Het is fantastisch dat de voedselbank een deel van haar groenten en aardappels zelf kan verbouwen. De moestuin biedt ook een mooie dagbesteding voor de klanten van de voedselbank. We zijn blij dat we deze kans hebben om de voedselbank te helpen.”

Coronamiddelen voor 5 ideeën

De bijdrage voor de inrichting van de moestuin betaalt de gemeente uit coronagelden die het Rijk heeft toegekend. Er zijn nog 4 andere ideeën die de gemeente van het extra budget wil betalen:

Buurttuinen

Ondersteunen van initiatieven van inwoners voor het opzetten en verder ontwikkelen van buurttuinen in de verschillende kernen. Bijdrage € 6.000,-.

Pleinfeest bij buurtmarkt Breedeweg

Organisatie van een pleinfeest om meer bekendheid te geven aan ontmoetingsmogelijkheden bij de buurtmarkt, zoals buurtsoepie en vrijdagochtend-koffie. Bijdrage € 1.000,-

Langer zelfstandig thuis gemeentebreed

Gemeentebreed project waarbij vrijwilligers worden opgeleid om thuisbezoeken af te leggen bij oudere inwoners. Er wordt ook een seniorenmarkt georganiseerd. Bijdrage € 8.000,-

Inloop & Ontmoeting in Kerstendal.

Bijdrage voor extra uren Inloop & Ontmoeting in dorpshuis Kerstendal in Berg en Dal. Door corona moest het dorpshuis voor ‘vaste’ bezoekers een dag extra open. Bijdrage € 10.000,-.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img