21.8 C
De Bilt

In- en uitchecken met de betaalpas of creditcard in bussen Arnhem en Nijmegen

Reizen met de bus in de regio Arnhem-Nijmegen is nog makkelijker geworden met je betaalpas. In de bussen van Breng kunnen reizigers behalve met hun OV-chipkaart, vanaf gisteren ook in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard – ook op een mobiel.

Betaalpas

Het OV-betalen gaat de komende jaren veranderen. De OV-chipkaart krijgt een opvolger en er komen nieuwe betaalvormen bij. Reizigers bepalen straks zelf hoe ze betalen. Reizen met het openbaar vervoer wordt daardoor steeds makkelijker voor iedereen. Deze nieuwe betaalvormen worden door de gezamenlijke OV-bedrijven en betaalplatform Translink ingevoerd onder de overkoepelende naam OVpay. In- en uitchecken met een betaalpas of creditcard is een van die nieuwe betaalvormen.

Nu in- en uitchecken met de betaalpas ook mogelijk is in de bussen van Breng in de regio Arnhem-Nijmegen, komt de landelijke dekking steeds dichterbij. Een actueel overzicht van de dekking staat op www.ovpay.nl. Naar verwachting is in- en uitchecken met een contactloze pas of creditcard in april/mei mogelijk in het OV in heel Nederland.

Makkelijk, maar wel even opletten!

Reizen met een betaalpas is heel eenvoudig: het werkt precies hetzelfde als met de OV-chipkaart. De reiziger checkt in bij de kaartlezer voor in de bus, en checkt bij het uitstappen ook weer uit. Het is belangrijk dat bij het in- en uitchecken dezelfde pas of creditcard wordt gebruikt. Haal daarom de pas, creditcard of OV-chipkaart uit de portemonnee of pasjeshouder (of selecteer deze op de mobiele telefoon), zodat de gewenste pas wordt gebruikt. Een betaalpas/creditcard van plastic en een mobiele versie worden als twee afzonderlijke passen gezien, ook wanneer ze zijn gekoppeld aan dezelfde bankrekening. 

Hoe betalen met OVpay?

Reizigers kunnen vanaf vandaag in- en uitchecken in de Breng-bussen met:

  • een contactloze betaalpas van ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Rabobank, RegioBank, SNS of Knab;
  • een contactloze creditcard van Mastercard of Visa (uitgegeven door ICS);
  • alle buitenlandse contactloze betaalpassen of creditcards van Maestro, VPAY, Mastercard en Visa;
  • een smartphone die voor contactloos betalen is gekoppeld aan één van de bovengenoemde passen en creditcards; 
  • en natuurlijk met de bestaande OV-chipkaart en barcode.

Reisoverzicht

De prijs voor de reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Reizigers kunnen hun reisoverzicht terugvinden door op www.ovpay.nl/reisoverzicht de code in te vullen die is vermeld in het betaaloverzicht met de omschrijving NLOV, en in de OVpay app als de reiziger daar een account aanmaakt. In een later stadium wordt het ook mogelijk kortingsproducten te koppelen aan een betaalpas of creditcard.

Innovatieprogramma

In- en uitchecken met je contactloze betaalpas of creditcard is onderdeel van het landelijke innovatieprogramma OVpay waarin OV-bedrijven, Translink, de OV-autoriteiten en banken samenwerken. De nieuwe betaalvormen in het OV worden gefaseerd ingevoerd in de periode 2021-2024. Gebruiksgemak en betrouwbaarheid staan bij OVpay voorop.

Informatie voor reizigers over OVpay is te vinden op breng.nl/ovpay.

Informatie over de introductie van nieuwe betaalvormen in het OV is beschikbaar op: www.ovpay.nl 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio