20.3 C
De Bilt

Beuningen On Ice gaat definitief door

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 23 augustus besloten om eenmalig een bedrag ter beschikking te stellen aan de organisatie van Beuningen On Ice (BOI). Daarmee is het zeker dat Beuningen On Ice dit jaar door kan gaan. Ook zal de gemeente het terrein aan de Ooigraaf aanpassen voordat het evenement start.

Compensatie extra energiekosten

Beuningen On Ice zou eigenlijk dit jaar – voor het laatst – nog plaatsvinden op het Asdonck-terrein. Het evenement wordt dit jaar al verplaatst naar de Ooigraaf. Door de verplaatsing wordt de organisatie geconfronteerd met extra energiekosten door de inzet van generatoren, enkel voor deze editie. De gemeente is akkoord om eenmalig een gemaximeerde tegemoetkoming in de energiekosten beschikbaar te stellen.

Groot evenement

Wethouder evenementen Alwin Steeg (D66): “Beuningen On Ice is een groot evenement dat wordt georganiseerd door en voor de inwoners en ondernemers uit onze gemeente en voor bezoekers van ver daarbuiten. Het is belangrijk dat het evenement, na twee jaar afwezigheid door Covid, dit jaar wel kan plaatsvinden. Door het voor onze rekening nemen van de extra kosten van het evenement kan de 10de editie van het grootste ijsspektakel van de provincie Gelderland doorgang vinden.”

Terreininrichting

Verder zal de gemeente op het terrein aan de Ooigraaf nog werkzaamheden uitvoeren. Het gaat om het rooien van enkele bomen en het aanpassen van de verharding. Deze aanpassingen zijn ook nodig voor de toekomst. De gemeente zorgt ervoor dat de aanpassingen gereed zijn voordat de opbouw van het evenement start. Beuningse Boys is hierover geïnformeerd en gaf, bij monde van voorzitter Kees Broekman, aan het evenement van harte welkom te heten.

10de editie Beuningen on Ice

Ook Mark van Loveren (voorzitter Beuningen On Ice) is blij dat Beuningen On Ice doorgaat: “Wij zijn enorm blij dat het gelukt is om samen met de gemeente een geschikte locatie te vinden. Het is ons duidelijk geworden welke plaats Beuningen On Ice heeft ingenomen binnen de gemeenschap, het gemis na al die BOI-loze jaren was groot.

Samen met onze achterban, de vele vrijwilligers en sponsoren, gaat het weer lukken er een fantastisch schaatsfeest van te maken aan het eind van dit jaar. De 10de editie gaan we groots vieren!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio