3.2 C
De Bilt

Beuningen viert roze woensdag feestelijk

Beuniningen – Op woensdag 18 juli, de dag van Wijchen én Beuningen, kleuren Beuningen en Weurt roze. We verwelkomen dan de 30, 40 en 50 km-lopers van de Nijmeegse Vierdaagse. De wandelaars staat een warm welkom te wachten. Ze maken kennis met ‘Beuningen Buitengewoon’. Samen met Stichting Doortocht 4-daagse Beuningen, inwoners, bezoekers en vele vrijwilligers maken we van de doorkomst een onvergetelijke dag!

Beuningen Buitengewoon

De wandelaars maken kennis met ‘Beuningen Buitengewoon’. De wandelaars krijgen een muzikaal welkom bij ‘Beuningen swingt’ op de rotonde bij het Thujapark. Vervolgen zij hun weg, dan horen zij vele muziekkorpsen, dweilorkesten en dj’s. Beuningen Sportief regelde hiervoor de standplaatsen. Natuurlijk staan veel inwoners aan de zijlijn om de Vierdaagse bikkels aan te moedigen.

In het zonnetje

Op het Thorbeckeplein staat een gezellig terras met daarbij een ontvangsttent van de gemeente Beuningen. Vanuit deze ‘roze wolk’ moedigt burgemeester Daphne Bergman elke loper persoonlijk aan. Ze zet de wandelaars in het zonnetje. De wandelaars krijgen vanuit deze tent een herinnering aan de doorkomst door Beuningen.

Maar niet alleen de wandelaars worden dit jaar in het zonnetje gezet, ook onze eigen inwoners zetten we in het zonnetje. Inwoners die iets voor de Beuningse samenleving betekenen zijn namelijk uitgenodigd voor de ontvangsttent. Dit jaar zijn dat de wijkhelden van de Dar. Zij zorgen er al jaren voor dat de gemeente schoon is én blijft. Dat doen zij door op pad te gaan en zwerfafval op te ruimen. Ook leden van de Gebiedsraad zijn uitgenodigd. Zij zetten zich in voor een energieneutraal Beuningen in 2040.

Voorgaande jaren stond de Harten4groep in de ontvangsttent. Vanaf dit jaar staan zij er niet meer. Daarom nodigen we vanaf nu inwoners die iets voor de Beuningse samenleving betekenen uit.

Je bent om te zoenen

Gelegenheidsformatie ‘Pink Rebels’ schreef op initiatief van Stichting Roze Woensdag en in opdracht van COC Nijmegen het vrolijke Roze Woensdag-lied ‘Je bent om te zoenen’ en treedt daarmee bij verschillende podia langs de route op. Op deze manier wordt stilgestaan bij het feit dat het nog steeds niet vanzelfsprekend is dat LGBT’ers (lesbian, gay, bisexual, transgender) overal zichtbaar zichzelf kunnen zijn. Van 11.30 tot 11.45 uur treedt Pink Rebels op in de ‘roze wolk’ aan het Thorbeckeplein.

Volledig programma

Kijk voor het volledige programma en de activiteiten die in Beuningen en Weurt plaatsvinden op de website van Stichting Doortocht 4-daagse Beuningen, www.beuningensportief.nl/doortocht-4-daagse. Op www.beuningen.nl/vierdaagse leest u alles wat u moet weten over de doorkomst door Beuningen en Weurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio