14.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Bibliotheek Gendt gaat verhuizen naar Sociaal Kultureel Centrum De Leemhof

De bibliotheek in Gendt aan de Schoolstraat 1 gaat verhuizen naar Sociaal Kultureel Centrum De Leemhof. Op 15 april sluit de huidige vestiging de deuren. Vanaf 1 mei is iedereen welkom in de nieuwe bibliotheek aan de Dorpstraat 1 in Gendt.

Tussen 15 april en 1 mei zal de collectie van de bibliotheek worden verplaatst naar de nieuwe vestiging in de Leemhof. Tijdens deze periode kunnen bibliotheekleden gebruikmaken van Bibliotheek Bemmel aan de Dorpsstraat 84 in Bemmel. Hier kunnen leden ook hun reserveringen ophalen en materialen terugbrengen.

Huiskamer van Gendt

De vernieuwde bibliotheek in De Leemhof heeft een gezellige huiskameruitstraling, met veel hout, planten en fijne zitplekken. Er is veel gebruikt gemaakt van de warme kleur kersenrood, dat verwijst naar de kersenteelt rondom Gendt. Een glas-in-lood raam uit de oude bibliotheek is hergebruikt op de gezellige jeugdafdeling, waar ook een grote houten boom staat. Er zijn werkplekken, computers, printers, een grote leestafel en er staat zelfs een tafeltje gemaakt van oude bibliotheekboeken. Ook is het aanbod van tijdschriften en kranten uitgebreid.

Feestelijke opening

Vanaf 1 mei is iedereen welkom in de nieuwe bibliotheek in De Leemhof. Op dinsdag 7 mei is de feestelijke opening van 14.30 tot 17.30 uur. Het programma wordt later bekend gemaakt via de agenda van de Bibliotheek Gelderland Zuid: www.obgz.nl/agenda.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio