5 C
De Bilt

Bibliotheek Gelderland Zuid heeft een vol najaarsprogramma

Dit najaar is er weer van alles te doen, te zien en te beleven in de bibliotheken in Lingewaard. Bibliotheek Gelderland Zuid zorgt dat bezoekers tijdens lezingen nieuwe kennis kunnen opdoen, met elkaar in gesprek gaan en hun kennis op het gebied van (digi)taal kunnen uitbreiden. Voor kinderen zijn er workshops, kindercolleges en start er weer een leesclub.

Bibliotheek organiseert

Geïnteresseerd in filosofie? De dood maakt onderdeel uit van ons leven, maar iedereen gaat er anders mee om. Vanuit filosofisch perspectief kunnen we op verschillende manieren kijken naar het leven, en de rol die de dood daarin speelt. Oud-docent Bestuurskunde Frans Eijkelhof licht deze perspectieven toe in zijn lezing op woensdag 28 september van 19.30 tot 21.30 uur in Bibliotheek Bemmel. Kaartjes kosten € 4 voor bibliotheekleden en € 5 voor overige bezoekers.

Verdiepende gesprekken

Op 16 september start de Studiekring50plus in Bibliotheek Huissen. Dit is een groep van 10 tot 14 vijftigplussers die verdiepende gesprekken voeren over (actuele) thema’s. Ontmoeting en geestelijk actief blijven zijn belangrijke aspecten van de studiekring. De groep komt één keer per drie weken bij elkaar op vrijdagochtend in Bibliotheek Huissen. leden betalen € 30 voor het hele seizoen (t/m juni 2023), overige bezoekers  € 40.

Poëzieworkshop met Malou Poos

Aan jonge schrijvers in de dop geeft schrijver Malou Poos op woensdag 31 augustus een poëzieworkshop. Ze vertelt hoe ze haar boek ‘Speciale Sterretjes’ schreef: een kinderboek over liefde, verdriet en omgaan met verlies. Daarna geeft ze de kinderen tips hoe ze hun eigen gedicht kunnen schrijven, en natuurlijk gaan ze ook zelf aan de slag. Deelname is gratis, wel even opgeven door een e-mail te sturen naar idvries@obgz.nl.

De Nederlandse taal leren of je digitale vaardigheden uitbreiden? Ook dat kan in de bieb! Ga bijvoorbeeld op 12 september via internet op zoek naar je stamboom in Bibliotheek Bemmel. Kijk voor het hele programma en meer informatie op www.obgz.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio