21.7 C
De Bilt

De Bibliotheek Wijchen heeft kwaliteit op orde!

De Bibliotheek Wijchen heeft op 15 april opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties. Het daarbij behorende gevelbordje is op 10 juni onthuld door wethouder Schouten.

Lezen, leren, informeren

Wethouder Bea Schouten: “Ik ben trots op de Bibliotheek. De Bibliotheek Wijchen werkt hard aan onze speerpunten lezen, leren, informeren, voor al onze inwoners. Ook in de afgelopen moeilijke corona-periode. Dit doet ze met gemotiveerde en enthousiaste mensen, waaronder een grote groep vrijwilligers. Dit certificaat is een kroon op het werk van alle mensen die hieraan hebben bijgedragen.”

De Bibliotheek Wijchen scoorde weer op veel onderwerpen positief

Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft de Bibliotheek Wijchen de bevestiging gekregen dat de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is 4 jaar geldig.

De organisatie is erg blij met de uitslag

Anja Kaashoek, directeur: “We vinden het belangrijk om het halen en brengen van informatie, cultuur en verhalen voor iedere inwoner van Wijchen mogelijk te maken. Dat biedt iedereen kansen om te ontdekken, ontwikkelen, ontspannen en ontmoeten en daarmee ieders leefwereld te verrijken en vergroten. Dat is de reden waarom we iedere 4 jaar onze organisatie en dienstverlening langs de meetlat leggen van de kwaliteitsnormen voor de bibliotheken in Nederland.

Controle goed doorlopen

We zijn heel trots dat we de audit weer goed hebben doorlopen”. Volgens de auditor van CBCT: “Er is volledig sprake van een innovatieve en wendbare aanpak. De gemeente Wijchen heeft samen met de bibliotheek een gemeentelijke visie op het bibliotheekwerk opgesteld en deze vertaald in een opdracht voor de bibliotheek. De aanpak, zoals omschreven in het strategisch beleidsplan, is volledig geïmplementeerd.” De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio