10 C
De Bilt

Bouw in De Stede gestart

Zevenaar – De starthandeling voor de bouw van 86 nieuwe woningen in het nieuwe buurtschap De Stede in de woonwijk Groot Holthuizen, werd vanmiddag verricht door wethouder Hans Winters. Verschillende ontwikkelaars (Klok Bouw, Jan Oosterhout ontwikkeling en Jansen de Jong ontwikkeling), gaan in De Stede aan de slag met het realiseren van de eerste drie fasen in het gebied. In het bijzijn van onder meer kopers en ontwikkelaars boorde wethouder Winters vanmiddag de laatste paal als fundament in de grond.

 

De eerste fasen van het buurtschap tellen in totaal 86 woningen en bestaan uit 15 tussenwoningen, 28 gevarieerde hoekwoningen, 14 vrijstaande woningen, 12 twee onder een kap woningen en 17 huurwoningen. De verkoop van de woningen verloopt voorspoedig. De woningen in fase 1 en 2 zijn al volledig verkocht. Ook in fase 3 zijn nog maar beperkt woningen beschikbaar. Nu de grond bouwrijp is gemaakt, starten deze maand de bouwactiviteiten.

De Stede

Het derde buurtschap bestaat uit ongeveer 260 woningen en krijgt een dorps en gevarieerd karakter, dat past bij de bestaande buurtschappen De Tol en De Bem. Zoals gebruikelijk in Groot Holthuizen heeft de naam van het buurtschap een link met het verleden. Zo is het nieuwe woongebied vernoemd naar de vroegere benaming van het gebied: Capittelstede.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio