14 C
De Bilt

Onthulling bouwbord met kindertekeningen

Wijchen – Op woensdag 28 september onthulden burgemeester Marijke van Beek en wethouder Geert Gerrits een bouwbord met kindertekeningen. Dat deden zij samen met kinderen die in het voorjaar hun ideale toekomstige wijk tekenden. Het bord staat op het terrein waar de nieuwbouwwijk Wijchen-West wordt gerealiseerd.

Tijdens de kinderburgemeesters-bijeenkomst op maandag 11 april gingen 45 kinderen van basisschool De Buizerd, Wingerd en De Trinoom aan de slag met het tekenen van hun ideale wijk. Zij hadden veel creatieve en originele ideeën. Deze bijeenkomst maakte onderdeel uit van een reeks bijeenkomsten om input op te halen voor de toekomstvisie van Wijchen; het Strategisch Kompas Wijchen2035. De gemeenteraad neemt op donderdag 20 oktober een besluit over deze toekomstvisie. Meer informatie hierover vindt u op www.wijchen.nl/2035.

Bouwbord

De tekeningen worden ook meegenomen in het participatieproces van de nieuwbouwwijk Wijchen-West. Samen met een online ideeënbus en bijeenkomsten van de participatiegroep haalt de gemeente we wensen en ideeën op voor de nieuw te bouwen wijk. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het stedenbouwkundig plan. Alle informatie hierover staat op www.nieuwbouw-wijchenwest.nl.

Burgemeester Marijke Van Beek en wethouder Geert Gerrits bedankten de kinderen voor hun betrokkenheid en creatieve bijdrage. Het gaat immers over hún toekomstige wijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio