2.2 C
De Bilt

Burgerprojectgroep Water voor Westervoort presenteert plannen

Westervoort – De burgerprojectgroep Water voor Westervoort heeft maandag 25 juni 2018 haar bevindingen gedeeld met het college van Burgemeester en Wethouders. Dit gebeurde in de vorm van een eindrapport met bijbehorende videopresentatie. De projectgroep was door de gemeente gevraagd om aan te geven waar in het Westervoortse uiterwaardengebied één of meerdere rust- en ontmoetingsplekken kunnen worden gerealiseerd waar fietsers en wandelaars met elkaar van het water, de omgeving en de ruimte kunnen genieten. Deze locaties bevinden zich volgens de projectgroep aan de rand van de Rijndijk bij (zwembad) De Waay, bij de bomenrij tussen de Rijndijk en de Pleydijk, bij de kruising van de Rijndijk met de Dorpstraat, bij de Veerdam en de IJsselkop.

Burgerprojectgroep

De zes personen tellende burgerprojectgroep heeft haar opdracht serieus en breed opgevat. In een 35 pagina’s tellend boekwerk heeft zij de recreatieve en landschappelijke mogelijkheden van het Westervoortse uiterwaardgebied van de Hondbroeksche Pley via verschillende invalshoeken beschreven. Volgens de projectgroep bieden de historie en de natuur van het gebied, maar ook de aanwezige kunst- en waterwerken allerlei aanknopingspunten om de belevingswaarde voor fietsers en wandelaars te vergroten.

 

Vele mogelijkheden


Verantwoordelijk wethouder Theo Kampschreur is blij met het gedegen werk van de burgerprojectgroep. Vanwege de veelheid van mogelijkheden die de groep in haar eindrapport heeft beschreven, gaat het college zich beraden welke aanbevelingen zij wil gaan oppakken en in welke volgorde. Wat de wethouder betreft, gaat de eerste aandacht daarbij uit naar realisatie van een concreet ontmoetingspunt op een van de daarvoor door de projectgroep voorgestelde locaties. Buiten dat biedt het rapport van de projectgroep nog tal van andere mogelijkheden om de kwaliteit en de belevingswaarde van de Hondsbroeksche Pley de komende jaren verder te verbeteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio