8.8 C
De Bilt
dinsdag, 21 maart 2023

Busplein Druten wordt HOV knooppunt

De gemeente Druten wil samen met de provincie Gelderland het busplein in Druten aanpakken. Het busplein moet een Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) knooppunt worden. Voor zo’n knooppunt zijn betere en meer voorzieningen nodig.

Busplein krijgt nieuwe voorzieningen

Het gaat dan om voorzieningen zoals nieuwe perrons, een grotere overdekte fietsenstalling met fietskluisjes en wachtruimtes met toilet voor chauffeurs en reizigers. En een parkeerterrein (P&R) met laadpalen en de mogelijkheid voor het aanbieden van deelmobiliteit.

Extra grond nodig

Om dit te kunnen doen, moet de gemeente extra grond aankopen. Aan de Scharenburg – achter de Rabobank – ligt een stuk grond dat geschikt is. Met de eigenaar, de heer Elbers, zijn afspraken over de grondaankoop gemaakt en daarom werd vrijdag 10 december een intentieovereenkomst getekend. Willy Brink, wethouder Grondbedrijf: “Ik ben blij dat we principeafspraken hebben kunnen maken voor de aankoop van dit voor het HOV-knooppunt zo belangrijke stuk grond!”  

In 2023 aan de slag

“Door het afsluiten van deze overeenkomst maken we een grote stap. Het HOV knooppunt is erg belangrijk voor de duurzame bereikbaarheid en de ontwikkeling van Druten als centrum van Maas en Waal”, zo zegt wethouder Mobiliteit, André Springveld. Na het subsidieproces met de provincie Gelderland gaat de gemeente aan de slag met de voorbereiding voor dit project. De gemeente hoopt in 2023 te kunnen beginnen met het herinrichten en uitbreiden van het busplein in Druten.

spot_img

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio