15 C
De Bilt

Opening Buurtspeelplaats Koningsland in Rheden

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het realiseren van de buurtspeelplaats Koningsland in Rheden. De speelplaats wordt op zaterdag 24 september om 10.00 uur geopend. Wethouder Dorus Klomberg verricht dan de officiële openingshandeling samen met kinderen uit de buurt.

Feestelijke opening Buurtspeelplaats

Omwonenden van de speelplaats Koningsland organiseren deze opening als onderdeel van de Nationale burendag. Zo worden de kinderen getrakteerd op een ijsje. Na de opening gaan de bewoners gezamenlijk de stoepen en goten ontdoen van onkruid.

Samenwerking

De speeltuin is samen met de kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool De Holtbanck ontworpen. De kinderen hebben aangegeven wat ze graag wilden en daar zijn drie ontwerpen van gemaakt. Vervolgens hebben de kinderen hier volgens hun de beste uitgekozen. De komende jaren gaan we er met elkaar aan werken om kinderen en jongeren meer buiten te laten spelen en sporten. De verbeteringen die we willen, moeten leiden tot méér en uitdagender buitenspelen. “Naast dat de kinderen meer worden uitgedaagd om te spelen zorgt een buurtspeelplaats er ook voor dat bewoners worden uitgenodigd om samen komen, te spelen, te bewegen én te ontmoeten.” volgens wethouder Dorus Klomberg.

Nota Buitenspelen

In de nota Buitenspelen staat dat er 10 buurtspeelplaatsen komen in de gemeente. Het speelterrein van Koningsland is de eerste die klaar is. In Laag Soeren is een volgende buurtspeelplaats in uitvoering en in Velp en Spankeren zijn er voorbereidingen hiervoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio