10.5 C
De Bilt

Camera’s knip Griftdijk Nijmegen 3 september in werking

Nijmegen – Op de Griftdijk ter hoogte van de Italiëstraat zijn camera’s geïnstalleerd om de knip in de weg te controleren. De camera’s functioneerden eerst niet, maar de technische problemen zijn verholpen. Vanaf maandag 3 september gaan de camera’s in werking. Voertuigen die geen ontheffing hebben, mogen in de spits tussen 7 en 9 uur en tussen 16 en 18 uur de knip niet passeren.

Eerste maand nog waarschuwingen

De eerste maand (tot 1 oktober 2018) krijgen overtreders eerst nog een waarschuwingsbrief en nog geen boete. Daarna staat er een boete op van 104 euro.  Bewoners uit een gebied rondom de Griftdijk kunnen met een ontheffing langs de knip. Personeel van bedrijven en instellingen uit het gebied vragen we gebruik te maken van alternatieve routes, net als bezoekers en doorgaand verkeer. De camera’s stellen vast of een bestuurder een ontheffing heeft.

Hulpdiensten

Hulpdiensten (en huisartsen) mogen de knip passeren. Ook de lijnbus mag langs de knip, dus de busroutes veranderen niet. Bewoners en gemeente hebben deze oplossing samen bedacht om de verkeersdruk en sluipverkeer op de route terug te dringen.

Alternatieve routes

Verkeer vanuit het zuiden (Lent, Nijmegen) bereikt de bestemming via de Prins Mauritssingel of de Margaretha van Mechelenweg en de Keizer Hendrik VI-singel. Verkeer vanuit het noorden met bestemming Woenderskamp, Zuiderveld, Broodkorf, Griftdijk-Noord of Spoorstraat kan via de Prins Mauritssingel – Graaf Alardsingel of via de Keizer Hendrik VI-singel en Margaretha van Mechelenweg rijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio