9 C
De Bilt

Charlotte Dematons geeft kindercollege in Bibliotheek De Mariënburg

Nijmegen – Nieuwsgierige kinderen kunnen het hele jaar door nieuwe dingen leren tijdens diverse kindercolleges in de Bibliotheek Gelderland Zuid. Op zondag 9 september  van 11.30 tot 12.30 uur komt illustratrice Charlotte Dematons vertellen over haar werk in Bibliotheek De Mariënburg. Zij is bekend van haar prachtige zoekboeken De Gele Ballon, Sinterklaas en Nederland.

Kindercollege

Voor haar Kindercollege XL neemt Charlotte haar koffer vol met boeken en tekeningen mee. Ze vertelt hoe ze een boek maakt: van de eerste streep tot de laatste bladzijde. Kinderen mogen haar de oren van het hoofd vragen.

Bibliotheek

Het hele jaar door vinden in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid kindercolleges plaats. Jonge voetbalfanaten kunnen op 5 september tussen 15.00 en 16.00 uur in het Goffertstadion een kijkje nemen achter de schermen bij voetbalclub N.E.C. Op 24 september gaat historisch onderzoeker Eef van Hout in de Bibliotheek Malden het hebben over achternamen. Waarom heet je zoals je heet? De 93-jarige Liesje van Elteren komt op 12 oktober langs in de Bibliotheek Beek-Ubbergen. Zij heeft de Tweede Wereldoorlog zelf meegemaakt en kan er prachtig over vertellen.

 

De kindercolleges zijn geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Zeker zijn van een plaatsje? Zet de colleges in je agenda en meld je vooraf aan via www.obgz.nl/kindercolleges. Voor het XL-college van Charlotte Dematons betalen bibliotheekleden €6 en overige bezoekers €8,-. De andere colleges zijn allemaal gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio