15.7 C
De Bilt

Grote controle op criminele activiteiten in garageboxen in gemeente Rheden

In de strijd tegen criminaliteit is eind juni in de gemeente Rheden een grootschalige controle van garageboxen uitgevoerd. In twee garageboxen werden goederen aangetroffen die verband houden met hennepteelt.

De gemeente Rheden heeft de controle samen met de integrale veiligheidspartners (zoals Omgevingsdienst Regio Arnhem, Douane, Vivare en Politie ter ondersteuning) uitgevoerd. In totaal zijn er 40 á 50 garageboxen nader bekeken in Velp. Er zijn weinig bijzonderheden aangetroffen, op de hennep-gerelateerde goederen in twee garageboxen na. De meeste reacties van de gebruikers van de garageboxen waren positief en de controle is rustig verlopen.

Veiligheid en leefbaarheid verbeteren door controles

De check van de garageboxen is bedoeld om de veiligheid en leefbaarheid in buurten te verbeteren en ondermijning, de vermenging van onder- en bovenwereld, tegen te gaan. Garageboxen worden soms als ontmoetingsplaatsen voor criminelen gebruikt of als opslagplaats voor drugs, wapens of gevaarlijke stoffen. In ernstige gevallen kan misbruik tot gevaarlijke situaties leiden. Denk aan brandgevaar, overlast en aantasting van de gezondheid van omwonenden en naastgelegen gebruikers.

Verdachte situaties melden

Burgemeester Carol van Eert benadrukt het belang van integrale controles: “Criminelen uit de onderwereld maken steeds meer gebruik van diensten van de bovenwereld. Deze twee werelden raken zo met elkaar verweven en criminelen beïnvloeden op die manier onze samenleving. Dit is iets wat we niet willen.

Om dit aan te pakken voeren we controles uit en werken we als gemeente samen met verschillende veiligheidspartners op thema’s als drugshandel, witwassen, mensenhandel en zorgfraude. Inwoners en ondernemers kunnen ons helpen door alert te blijven. Verdachte situaties kunnen altijd gemeld worden bij via 0900 88 44. Anoniem melden kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 70 00.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio