12.7 C
De Bilt

CPO Hoogbroek maakt afspraken over samenwerking met gemeente

Op donderdag 29 september tekenden een groep inwoners van Alverna samen met wethouder Geert Gerrits een intentieovereenkomst. Deze inwoners willen op locatie ‘Hoogbroek’ op Alverna zelf zes tot tien woningen bouwen. Met deze intentieovereenkomst maken de gemeente en de CPO-vereniging Hoogbroek afspraken over hun samenwerking in het project, en om te komen tot een haalbaar plan.

CPO Hoogbroek

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Hierbij zijn de toekomstige bewoners samen opdrachtgever voor hun eigen nieuwbouwproject. CPO Hoogbroek krijgt ondersteuning van BIEB. Deze organisatie richt zich op het begeleiden van CPO-projecten. BIEB is de afkorting van Bouwen In Eigen Beheer, en dat is precies waar CPO voor staat.

Betaalbare woningen

Begin dit jaar heeft het college van de gemeente Wijchen aangegeven mee te willen werken aan het verder uitwerken van de plannen van een CPO-project op de hoek van de Hoogbroekseweg en Heikampseweg op Alverna. Een van de voorwaarden was dat minimaal de helft van de woningen in het betaalbare segment moet vallen. Bovendien moet de helft hiervan een starterswoning zijn.

Wethouder Geert Gerrits: “Iedereen weet: we kampen met een enorme woningnood. Ook in de gemeente Wijchen moeten we de komende jaren veel huizen bij bouwen. Hoe mooi is het dan om medewerking te kunnen verlenen aan een initiatief van eigen inwoners. Deze intentieovereenkomst is de volgende stap in het proces.” Na de verdere uitwerking van de plannen, waarbij ook de omgeving wordt betrokken, neemt uiteindelijk de gemeenteraad een beluit over de aanpassing van het bestemmingsplan.

Stap voor stap

Namens CPO Hoogbroek tekenden bestuursleden Martin van Eldonk en Hugo Vos de intentieovereenkomst. Zij geven aan: “Stap voor stap komen we dichterbij de realisatie van onze droom: samen met dorpsgenoten een nieuw buurtje op Alverna bouwen. Het is fijn dat we met dit project ook jongeren een kans bieden om in het dorp te kunnen blijven. De komende tijd werken we de verschillende schetsplannen uit, waarbij we goed overleg met de omgeving erg belangrijk vinden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio