14.8 C
De Bilt

Cursus Portretschrijven in de bibliotheek

Nijmegen Op 16 september start in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen een cursus Portretschrijven. In vijf vrijdagochtenden onderzoek je op een speelse manier hoe je iemand zo treffend mogelijk vangt op papier.

Een portret kan een eerbetoon zijn, een manier om herinneringen levend te houden of iemand beter te begrijpen. In de cursus krijg je veel ruimte om te proberen en reflecteren. De lessen zijn interactief, de oefeningen kort en afwisselend, zodat je in beperkte tijd veel schrijfkilometers kunt maken. De volgende oefeningen komen aan bod: iemand zo objectief mogelijk beschrijven, een scene schrijven over een dierbare, iemand portretteren op basis van een interview, een zelfportret schrijven. 

Schrijfervaring is niet nodig

De cursus is bedoeld voor iedereen die het geschreven portret op een speelse manier wil onderzoeken. Schrijfervaring is niet vereist. Er is ruimte voor 4 tot 7 deelnemers. De cursus vindt plaats op vijf vrijdagen van 10.00 tot 12.30 uur: 16, 23 en 30 september, 7 en 21 oktober 2022 (op 14 oktober is er geen les i.v.m. een huiswerkopdracht). De kosten bedragen € 250,-. Inschrijven (vóór 1 september) via www.portretschrijven.nl/nijmegen.

Over de docent

Elske van Lonkhuijzen schrijft levensverhalen, portretten en ultrakort, speels proza. Daarbij experimenteert ze graag met vorm. Zo maakte ze een haikukaraoke-installatie, een kleurboek met portretten van grootouders en B(r)oekje, een stickerboek met anekdotes bij al haar korte broeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio